Tanquen locals en el barri de Velluters a València per a evitar la prostitució i el consum de drogues

L'Ajuntament de València ha clausurat locals i pensions, clos solars i carrers i recuperat edificis públics en el barri de Velluters per a evitar la prostitució i el consum de drogues i millorar la convivència i la seguretat de la zona.

Velluters

L’Ajuntament de València ha clausurat locals i pensions, clos solars i carrers i recuperat edificis públics en el barri de Velluters per a evitar la prostitució i el consum de drogues i millorar la convivència i la seguretat de la zona.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha detallat aquest dimarts aquestes actuacions dutes a terme pel consistori i ha sostingut que l’operació policial tant en matèria de seguretat ciutadana com resolució de conflictes veïnals “s’ha acompanyat de la neteja i el clos de determinats solars i carrers, amb l’objectiu de restablir l’ordre en la zona”.

Segons ha informat el Consistori, aquesta labor d’intervenció transversal ha donat lloc a actuacions com la clausura de la pensió situada en el número 11 del carrer Viana, “on es va tancar i va tapiar l’edifici per la falta de salubritat, perquè era utilitzat per al sovintege de drogues i el consum d’estupefaents”.

Per aqueixa mateixa raó, ha precisat que es va desallotjar l’edifici en el número 18 del carrer Teixidors propietat i es va tapiar l’habitatge del carrer Sant Elena, propietat de l’ens públic de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), i igualment, es va procedir al cessament de l’activitat de la pensió Arbolar, situada en el número 4 del carrer Correu Vell.

“Es tracta de dos edificis altament conflictius sobre els quals els veïns ens havien reclamat el tancament pel consum de drogues i prostitució”, ha assenyalat. Ha detallat que s’han netejat solars del carrer Espadán 14 i 16, avinguda de l’oest 20, Guillem de Castro amb En Bany, els números 27, 29 i 31 d’En Bany, carrer Viana 4 i 10, així com l’assentament de Venerables 12, els estris de de el carrer Maldonado 10.

Així mateix, ha especificat el condicionament dels solars emplaçats en els esmentats números del carrer Espadán i el clos del solar de Guillem de Castro amb En Bany. Sobre el clos del solar del carrer Balmes, la regidora ha indicat que “la principal problemàtica de la parcel·la situada enfront del col·legi d’Escola Pia era que els menors podien presenciar conductes antisocials des del seu propi centre escolar”, i ha assegurat que resoldre aquest conflicte era “una reclamació tant de les associacions de veïns del barri com dels responsables del centre escolar i l’AMPA”.

Pel que fa al servei de mediació policial, ha informat que durant 2017 es van realitzar 58 actuacions a Ciutat Vella “a causa d’assumptes com a molèsties de soroll, males olors, problemes per l’ús de l’espai públic o salubritat”.

Menguzzato ha destacat “l’elevat índex d’acords positius als quals van arribar les parts, que van aconseguir un 91%” i ha indicat que enguany, “segueix en la mateixa línia, ja que s’han portat fins hui 16 mediacions en les quals s’ha aconseguit en el 85% de les ocasions un acord entre les parts”.

Segons la regidora, des de 2015 i fins a l’actualitat, els agents han dut a terme 4.400 intervencions relacionades amb el consum de drogues i la prostitució.

Publicitat