16.2 C
Valencia

Detingudes 7 persones per la venda il·lícita de 23.000 quilos de garrofa en la Vall D’Uixó

S'investiga a altres quatre, com a suposats autors d'un delicte de falsificació de 103 documents DATA.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Guàrdia Civil ha detingut entre els mesos de setembre i octubre, a set persones i investigat a altres quatre, com a suposats autors d’un delicte d’apropiació indeguda de 23.000 quilograms de garrofa i la falsificació de 103 documents DATA, realitzat en una empresa de compravenda de garrofa situada en la localitat de Vall D’Uixó.

L’actuació de la Guàrdia Civil s’inicia en el marc d’una Operació denominada CERATONIA contra la compravenda il·legal de garrofes en la qual s’intensificaven les inspeccions administratives en les empreses dedicades exclusivament a esta activitat.

En estes inspeccions, es posava l’accent principalment en els documents d’acompanyament i traçabilitat agrària (DATA), el qual és d’obligat el seu compliment des de l’any 2013. Estos
documents permeten registrar la traçabilitat del producte agrari, en este cas de la garrofa, des d’origen fins a la seua primera comercialització.

Els Documents d’Acompanyament i Traçabilitat Agrícola (DATA), té vital importància sanitària pel fet que garanteix l’històric de les etapes per la qual ha passat el producte des de la seua recol·lecta fins a la seua comercialització i processament.

- Publicitat -

A causa de la campanya de recollida de garrofa i a l’alt preu de la mateixa en el present any, en els mesos d’agost i setembre es van realitzar una sèrie d’inspeccions en els establiments de magatzematge, aprehenent en estes actuacions els citats que van resultar fraudulents, recollint un total de més 22.970 kg de garrofa obtinguda de manera il·lícita, ja siga mitjançant Furt o Apropiació indeguda, obtenint de tot això els autors un benefici de més de 12.700 euros.

Fruit de les investigacions i anàlisi exhaustiva dels documents, juntament amb la declaració dels presumptes perjudicats, es desprén que els detinguts i investigats utilitzaven dades personals de persones físiques reals sense el seu consentiment amb la finalitat de simular una venda “legal” del producte.

- Publicitat -

En la majoria dels casos, els perjudicats posseeixen parcel·les i camps dels quals se simulava documentalment per part dels detinguts haver obtingut la garrofa de manera “lícita”, però s’ha pogut demostrar que esta garrofa no s’ha aconseguit de les parcel·les que s’indiquen en els documents, siga perquè no existeix garrofa o perquè la seua existència era tan escassa que impossibilita obtenir les quantitats que es documenten.

També s’ha pogut comprovar que l’obtenció de les dades personals dels perjudicats, s’ha realitzat en la majoria de casos mitjançant engany o descuit.

Per este motiu es va procedir a la detenció de 7 persones i investigat a altres 4 d’entre 21 i 65 anys, com a suposat autor de falsificació de documents, apropiació indeguda i estafa, esta operació es troba en el marc de les actuacions de l’Equip ROCA contra el mercat il·lícit en la venda de garrofa.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Nules.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,319FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià