22.1 C
Valencia

Dos detinguts per la venda il·legal de taronges i caquis a la comarca de la Ribera Alta

S'han detingut a 2 persones per la seua implicació en més 84.000 euros d'estafes continuades de taronges i caquis.

- Publicitat -AVL

Dins dels serveis establits de manera permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’esta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detecció de dos homes, de 43 i 52 anys, tots dos nacionalitat espanyola per un delicte continuat d’estafa.

A conseqüència de les mesures adoptades en el Pla nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes, amb la finalitat d’impedir o reduir l’activitat delictiva en estos sectors, per part de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca es van desenvolupar una sèrie d’investigacions per a donar resposta a l’activitat delictiva que es produeix en la temporada de recol·lecció de taronges i caquis, a la comarca valenciana de la Ribera Alta, compreses dins de la denominada “Operació XINCHE”.

A la fi de l’any 2019 es van començar a rebre diverses denúncies i informacions sobre una mercantil que es dedicava a la compravenda de cítrics i caquis pagant als agricultors amb pagarés que no disposaven de fons.

Com a resultat a l’anterior, es va començar una sèrie d’investigacions en el marc de l’Operació “Xinche” entorn de la mercantil denunciada, donant com a resultat que el gerent i un altre associat a este, eren els responsables d’emetre pagares sense fons als agricultors valencians de la zona de la Ribera Alta i empreses de cítrics.

Els agents de l’Equip ROCA de la companyia de Sueca, després de realitzar els seguiments de les vendes realitzades, anàlisi documental de contractes, estudi dels pagarés i comptes bancaris, així com detectar que comprava als agricultors el producte agrícola a un preu sobre elevat, fins i tot trobant pagares en blancs al portador, per a posteriorment vendre’l a una quantitat molt per davall al preu comprat a l’agricultor en diferents mercantils que es troben dins i fora de la província valenciana. Les quantitats estafades ascendeixen a 84.052 euros per la venda de 134.360 kg de taronja i 135.817 kg de caquis.

A conseqüència de tot l’anterior, es culmine la investigació amb la detenció d’estes persones, ingressant a la presó la persona de S.P.F per causes pendents d’estafa en la compravenda de productes agrícoles.

El total de quilos estafats per estes persones ascendeix a més de 270.000 quilos (entre taronges i caquis), amb una valoració en el mercat de més de 84.000 euros.

S’han pogut esclarir 9 delictes d’estafa

Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de manera contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.
Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià