Dos detinguts per voler vendre 20.000 ampolles de vi no aptes per a consum

La Guàrdia Civil ha investigat a Elx a dues persones pels presumptes delictes d'estafa i un delicte contra la salut pública, ja que tenien emmagatzemades i preparades per a la venda per internet 20.000 ampolles de vi no apte per al consum.

La Guàrdia Civil ha investigat a Elx a dues persones pels presumptes delictes d’estafa i un delicte contra la salut pública, ja que tenien emmagatzemades i preparades per a la venda per internet 20.000 ampolles de vi no apte per al consum.

Font policials han informat avui que els detinguts, un home de 73 anys i una dona (51), tots dos espanyols, emmagatzemaven el vi a la planta subterrània d’un taller oficial de reparació i venda de vehicles.

La Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig va iniciar una investigació arran de la denúncia d’una persona que havia comprat 10.000 ampolles de vi d’una coneguda celler de Yecla (Múrcia), que en rebre-les i procedir a la seva tast, eren d’una qualitat tan dolenta i tan lluny del que oferia la marca, que va decidir tornar-les. No obstant això, només va recuperar dos terços dels 6.500 euros que havia lliurat abans que el venedor desaparegués.

Els investigadors van realitzar una anàlisi del vi, que va revelar que no procedia del celler murciana. A més, tenia nombroses mancances relacionades amb l’etiquetatge, com que no existia registre de l’envasador ni de l’embotellador, la manca del nombre de lot o informació sobre els al·lèrgens.

A més, tampoc es va poder certificar que fos apte per al consum, però tot i això, era ofert pels detinguts com un bon vi de reserva, han indicat les fonts, de manera que, davant aquestes dades alarmants per als consumidors, els investigadors van haver d’actuar amb celeritat abans que se seguissin venent més ampolles.

L’estudi de la pàgina d’internet des de la qual es comercialitzava el vi va ser suficient perquè la La Guàrdia Civil ha investigat a Elx a dues persones pels presumptes delictes d’estafa i un delicte contra la salut pública, ja que tenien emmagatzemades i preparades per a la venda per internet 20.000 ampolles de vi no apte per al consum. identifiqués als possibles autors de l’estafa, però faltava localitzar el lloc on podien tenir emmagatzemat tot el vi. Les indagacions, lluny de conduir els investigadors fins un celler, els van portar fins a un taller oficial de reparació i venda de vehicles a la localitat d’Elx, un comerç poc relacionat amb qualsevol activitat vinícola.

Durant la inspecció de la planta subterrània d’aquest taller, van comptabilitzar fins a 20.000 ampolles de vi emmagatzemades en condicions poc salubres, repartides pel terra en caixes de 3, 6 i 12 ampolles, al costat dels residus de diversos vehicles.

La Guàrdia Civil de Sant Vicent ha procedit a la investigació d’un home de 73 anys i d’una dona de 51, tots dos espanyols, com a presumptes responsables d’un delicte d’estafa i un delicte contra la salut pública.

Per la seva banda, el Servei del SEPRONA de la Guàrdia Civil, va aixecar acta administrativa per una possible infracció en matèria de sanitat i consum, per tenir emmagatzemat de forma irregular, un producte alimentari en un lloc inadequat per a això.

Les 20.000 ampolles han estat intervingudes i posades a disposició de les autoritats competents, continuant les investigacions relatives a la procedència original del vi.

CatalàEspañol