Les ratxes de vent aconsegueixen els 109 km/h a La Font de la Figuera

Les fortes ratxes de vent registrades en les últimes hores a la Comunitat Valenciana, on s'ha activat l'alerta taronja a l'interior nord de Castelló i el litoral nord d'Alacant, han aconseguit els 109 quilòmetres per hora a La Font de la Figuera.

Les fortes ratxes de vent registrades en les últimes hores a la Comunitat Valenciana, on s’ha activat l’alerta taronja a l’interior nord de Castelló i el litoral nord d’Alacant, han aconseguit els 109 quilòmetres per hora a La Font de la Figuera.

Segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), fins a les 7:30 hores s’han mesurat ratxes de 98 km/h a Busot; 95 a Xodos; 92 a Requena; 90 a Aiora; 89 a Xixona; 85 a Salem; 84 a Xàbia; 84 en l’l’Olleria; i 84 a Agres.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) informa que fins a les 8:30 hores s’han registrat ratxes de 89 quilòmetres per hora en Fredes, 80 km/h en Vilafranca; 79 km/h a Bicorb: 78 a Utiel; 76 en l’Aeroport de València; 73 a Morella; o 70 a Bunyol.

També s’han registrat ratxes de vent de 69 quilòmetres per hora a Villena; 68 a Xalans; 67 en Pinoso; 66 a Xàtiva i Alci; 64 a Oliva; 63 a Pego i Xelva i 60 en la capital valenciana.

L’Ajuntament de València ha decidit tancar els parcs fins demà i recomanen anar amb compte pels carrers arbolades a causa de l’alerta per forts vents decretada pro Aemet, amb ratxes de més de 50 quilòmetres per hora i la terra mullada per les pluges.

L’alerta taronja afecta al litoral nord d’Alacant, per fenòmens costaners amb vents del nord-est força 7 a 8, i a l’interior nord de Castelló, on les ratxes de vent podrien aconseguir els 100 quilòmetres per hora.

La resta de la Comunitat roman en alerta groga per fenòmens costaners i ratxes de vent que poden aconseguir fins a 70 o 80 quilòmetres per hora i que a l’interior sud Castelló poden aconseguir els 100 quilòmetres per hora.

Publicitat