domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Peníscola i Alcalà de Xivert demanen que no se’ls excloga del projecte Via Litoral de la Generalitat

Els alcaldes d’Alcalà de Xivert, Francisco Juan, i Peníscola, Andrés Martínez, van realitzant ahir una compareixença conjunta a l’Ajuntament d’Alcalà mostrant la seua preocupació perquè el projecte de Via Litoral de la Generalitat Valenciana, que contempla la construcció d’una infraestructura sostenible de carril ciclopeatonal de nord a sud de la Comunitat, ha exclòs als seus municipis del desenvolupament inicial. Per part de la Generalitat Valenciana, ja s’han anunciat, com a projectes pilots, els trams de Vinaròs-Benicarló i Torreblanca-Prat de Cabanes, però deixant sense desenvolupar el tram intermedi, en els termes municipals d’Alcalà de Xivert i Peníscola.

“No té cap sentit que és construïsca una via ciclopeatonal i no s’execute de forma contínua, deixant en un forat negre a Alcalà i Peníscola. Demanem a la Generalitat Valenciana que reflexionen i facen les coses bé, ja que els nostres veïns i visitants tenen tot el dret a comptar amb aquest tram de Via Litoral i que s’execute a continuació dels que ja estan previstos”, ha assenyalat Francisco Juan. L’alcalde de Peníscola ha recordat que “tenim en els nostres termes municipals un espai mediambientalment extraordinari, com és la Serra d’Irta, en el qual seria fonamental comptar amb una infraestructura sostenible com aquesta”.

Per part de l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert, s’ha sol·licitat per escrit a la Direcció General d’Ordenació del Territori entrar a formar part del desenvolupament inicial de la Via Litoral i no s’ha obtingut resposta. L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre ha insistit que”en aquests tres anys, en matèria mediambiental i d’ordenació del territori, la Generalitat Valenciana només s’ha dedicat a destruir” i ha recordat que “seguim pendents que es resolga el desenvolupament del PATIVEL, que restringeix el desenvolupament turístic sostenible del nostre municipi”. Juan ha recordat que “es van presentar més de 500 al·legacions i l’Ajuntament va traslladar una proposta alternativa a aquest pla però tampoc es posa en marxa, de manera que seguim en un buit legal que impedeix que es plantegen noves infraestructures turístiques, amb el perjudici econòmic que això suposa per al nostre poble”.

Últimas noticias

Contenido relacionado