Es presenta el Pla de Vialidad Hivernal davant l’arribada de les primeres nevades

El delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha visitat el Centre Vialidad Hivernal del Rebollar.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha informat que el Pla de Vialidad Hivernal 2018-2019 estarà compost per més de mil efectius, 6.000 tones de sal, 973.000 litres de salmorra i 56 màquines quitaneus de la Demarcació de Carreteres i AUMAR.

El delegat del Govern ha indicat que davant “la possible arribada del fred i les primeres neus tot està preparat: Foment, Guàrdia Civil i Tràfic han mobilitzat als seus efectius als quals cal sumar l’III Batalló de la Unitat Militar d’Emergències que podrà activar-se en cas que les incidències així ho aconsellaren.”

L’objectiu d’aquest dispositiu és, segons ha subratllat el delegat, “el manteniment dels nivells de servei i seguretat vial dins de la Xarxa de Carreteres de l’Estat de la Comunitat Valenciana formada per 2.095 quilòmetres, d’elles 1.271 quilòmetres d’autovia i autopista i 877 quilòmetres de carreteres convencionals”.

Els mitjans materials són 64 màquines quitaneus per a les tres províncies, 36 estacions meteorològiques –dues d’elles mòbils- , 6 tot terrenys, 8 camions i altres vehicles, un turbofresa i sis plantes de fabricació de salmorra. Així mateix es disposarà de 6.000 tones de sal i 973.000 litres de salmorra.

Per províncies, València compta amb 24 màquines quitaneus, 3.720 tones de sal i 620.000litres de salmorra; Castelló disposa de 15 màquines quitaneus, 765 tones de sal emmagatzemada i 125.000 litres de salmorra i Alacant, 17 quitaneus, 1.590 tones de sal emmagatzemada i 228.000 litres de salmorra.

El Pla de Vialidad Hivernal de la campanya anterior va comptar amb 1.000 efectius, 5.600 tones de sal, 948.000 litres de salmorra i 52 màquines quitaneus. El delegat del Govern ha agraït el treball que tant els operaris de Carreteres com l’Agrupació de Tràfic realitza quan arriben els temporals de neu. Fulgencio també ha recordat als conductors que davant l’arribada del fred, a més de “extremar les mesures de seguretat han de fer cas a les indicacions de la DGT sobre situació de les vies”.

Fulgencio ha visitat avui el Centre de Vialidad Hivernal del Rebollar a Requena. En aquest acte han estat presents, el delegat del Govern de Castella-la Manxa, Manuel Gabriel, així com els subdelegats del Govern a València, Castelló i Alacant, José Roberto González, Solitud Tingues i Araceli Poblador respectivament, i el subdelegat del Govern a Terol, José Ramón Morro.

També han assistit, entre uns altres, la Cap Provincial de Tràfic a València, Pilar Fúnez; el Tinent Coronel Cap del BIEM III, Olaf Clavería; el Cap Superior de la Policia a la Comunitat Valenciana, José Javier Cuasante; el General Cap de la VI Zona de la Guàrdia Civil, José Hermida i el Tinent Coronel Cap del Sector de Tràfic, Francisco Javier Sánchez- Ferragut.

Publicitat