La Generalitat aprova el primer projecte de transport de viatgers per carretera entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola

Una vegada aprovat definitivament aquest projecte, eixirà a licitació per a atorgar el servei a l'empresa que presente la millor oferta, amb un contracte de deu anys.

El partit que lidera Isabel Bonig perdrà un total d'1'6 milions d'euros per la baixada d'escons.

La Generalitat Valenciana ha aprovat definitivament el primer projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera el CV-002 entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola, després d’incorporar les millores que s’han considerat oportunes en el procés de participació pública en el qual han presentat proposades ajuntaments, particulars, entitats, empreses i sindicats.

Una vegada aprovat definitivament aquest projecte, eixirà a licitació per a atorgar el servei a l’empresa que presente la millor oferta, amb un contracte de deu anys. El director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha destacat el “gran treball que ha realitzat la Generalitat per a reordenar tot el mapa de transport interurbà que estava en gran majoria caducat amb línies que no responien a les necessitats de mobilitat dels ciutadans”. Amb aquests nous projectes “garantim la connexió al 100% dels municipis de la Comunitat”.

Rovira  

D’aquesta manera, s’han incorporat catorze al·legacions entre les quals destaca, entre altres, les modificacions proposades per l’ajuntament de Benicarló respecte a itineraris, recorreguts i parades han sigut incorporades al projecte definitiu, així com l’al·legació d’ampliar a tot l’any la connexió de la línia amb l’estació de Renfe, per la qual cosa s’incrementarà fins a dotze les circulacions diàries per cada sentit, coincidint amb els trens regionals que tenen parada en l’estació de Benicarló.

A més, també s’ha acceptat l’al·legació de l’ajuntament de Peníscola, per a ampliar la temporada d’estiu des del 21 de juny fins al 20 de setembre. A més, s’ampliarà la franja horària en temporada d’estiu, amb unes últimes eixides a les 0.00 de Vinaròs i 1.00 de Peníscola, incrementant el servei a quatre circulacions més per sentit, amb freqüències de pas de 20 o 30 minuts.

Característiques de la línia 

El nou contracte de servei públic de transport de viatgers per carretera atendrà una població total de 62.197 habitants, pertanyent als municipis castellonencs de Benicarló, Vinaròs i Peniscola, per al que comptarà amb un mínim de 9 autobusos, que seran accessibles per a persones amb diversitat funcional i equipats amb moderns sistemes d’informació al viatger. En total, realitzaran 628.318 quilòmetres anuals.

Amb una longitud de línia de 42 quilòmetres, el servei es prestarà mitjançant una línia principal entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola, que tindrà, a més, una variant per a connectar amb l’estació de Renfe de Benicarló.

D’aquesta forma, el projecte planteja una circulació cada 30 minuts per sentit a l’hivern i cada 15 minuts a l’estiu, assegurant, a més, la connexions amb l’Hospital Comarcal de Vinaròs, i les estacions de Renfe a Vinaròs i Benicarló.

El nou contracte mantindrà tots els trànsits que fins ara eren atesos per la línia Vinaròs-Benicarló-Peníscola pertanyent a la concessió CVCS-105, donant cobertura als tres municipis costaners que presenten una intensa relació funcional entre ells i afavorint la comunicació amb els focus d’atracció més importants de la zona, com els centres de prestació de serveis (oficina de l’Agència Tributaria, de l’INSS i del Servef de Vinaròs, i l’oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Benicarló), els centres comercials de la zona, el Centre Sanitari Integrat de Benicarló i l’Hospital de Vinaròs, a més de garantir el transbord amb les línies de Renfe a Benicarló i Vinaròs.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

L’objectiu general que persegueix el nou model de transport és “aconseguir la major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà/llarg termini”, ha indicat Domingo. En aquest sentit, la prestació del servei d’aquest contracte serà a risc i perill de l’operador, atés que les despeses i ingressos previstos permeten la seua explotació sense dèficit, per la qual cosa no serà necessari que la Generalitat compense per això al futur operador.

PublicitatJuega Limpio Orihuela