Vicent Marzà inaugura la 40 edició del Festival de Música Contemporània ENSEMS

Este any s’ha augmentat la inversió económica. “Hem aumentat fins a 165.000 euros la nostra aportació, més que mai per part de la Conselleria”, ha explicat Marzà.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà ha presentat este matí al Trinquet de Pelayo la quarantena edició del Festival de Música Contemporània ENSEMS. “Volem que esta edició servisca per a continuar amb la máxima qualitat i la máxima excel·lència d’este projecte dirigit a música contemporània, però que faça també el salt al públic general”, ha assenyalat el conseller.

Este any s’ha augmentat la inversió económica per a este festival. “Hem aumentat fins a 165.000 euros la nostra aportació, és una quantitat major que mai per part de la Conselleria”, ha explicat Marzà.

Rovira  

Després de la roda de premsa del conseller, ha tingut lloc el concert d’Amores grup de percussió que han interpretat l’obra “Trinquetíssim” de Jesús Salvador Chapi mentre jugaven dues jugadores de pilota valenciana. Marzà ha assegurat que “volem que tot el públic gaudisca d’este espectacle que combina la música contemporània amb el sons de la pilota en la pròpia paret del trinquet”.

A més, el conseller ha fet menció a alguns dels actes i artistes que tindran lloc durants els pròxims dies, com ara, “l’homenatge al gran mestre Carles Santos el 20 d’abril al Centre de Cultura Contemporània al Carme amb cinc dones que van compartir la trajectòria amb ell”.

També ha fet referència a l’obertura del públic més infantil, amb “Tocatico-Tocatà”, que també és una obra de Carles Santos, amb un dels grans referents internacionals com és Stockhausen, “Els miliunsons de la paella” que es podrá gaudir també en les properes setmanes o “eixe projecte que convertirá un cotxe en un instrument de percussió per a que puga estar carregat de 300 quilos de música i de cultura popular”, ha expressat el conseller de Cultura.

“Estos són alguns dels exemples concrets d’este festival ENSEMS que arriba al seu quaranta aniversari  i que esperem que servisca per a que la ciutadania puga gaudir dels músics valencians que tenim de música contemporània”, ha explicat Marzà.

A este acte també ha asistit el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, la directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana, Marga Landete, i el director d’ENSEMS, Voro García.

PublicitatJuega Limpio Orihuela