06:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vicent Sales visita la segona fase de la restauració del Palau Comtes d’Ariza de Betxí

El vicepresident primer de la Diputació de Castelló i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha visitat la segona fase de la restauració del Palau Comtes d’Ariza de Betxí, en el qual el Govern Provincial està sent col·laborador incondicional de l’Ajuntament, ja que des de 2014 ha invertit 371.000 euros, amb el seguiment de totes les fases.

Vicent Sales ha destacat avui a Betxí que “es tracta d’una nova fase de restauració del Palau Comtes d’Ariza de Betxí, una restauració realitzada des de la lleial cooperació de l’Ajuntament de Betxí i de la Diputació Provincial, i gràcies també a la col·laboració del Govern d’Espanya a través de l’un i mitjà per cent cultural”.

En aqueix sentit, Sales ha posat l’accent principalment que “restaurar el patrimoni històric provincial és essencial, no solament per a dignificar el llegat que hem rebut dels nostres avantpassats, sinó també perquè és essencial per a dinamitzar a través del turisme l’activitat dels nostres pobles”.

Un treball de la Diputació al que cal sumar el treball tècnic que va realitzar per a aconseguir l’1,5% cultural per part del Ministeri.

Cal tenir en compte que durant enguany i 2018, la Diputació continuarà present en la cinquena fase de restauració, recentment anunciada per l’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, i el president de la Diputació, Javier Moliner, amb una inversió provincial de 216.000 euros.

Aquests treballs donaran continuïtat a la recuperació de les dependències de l’habitatge de Pascual Meneu. En concret, en aquesta cinquena fase s’abordarà la intervenció en els espais de planta primera, així com l’adequació i consolidació de les cobertes de tot l’habitatge i part del claustre.

Últimas noticias

Contenido relacionado