Vicent Soler, sobre el discurs de Sánchez: “Abans sí hi havia silenci, ara tenim diàleg”

El conseller d'Hisenda es pronuncia sobre el discurs de Sánchez del 9 d'Octubre

La vicepresidenta i portaveu del ConsellMónica Oltra, i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, han comparegut hui per a explicar els temes tractats en el ple extraordinari del Consell. Posteriorment, han valorat el discurs de Pedro Sánchez durant la jornada del 9 d’Octubre, així com la situació de la factoria Ford d’Almussafes després de la reunió que va tenir lloc ahir a Colònia.

Dimecres passat Ximo Puig i Pedro Sánchez es van reunir en La Moncloa per a tractar temes que preocupen a la societat valenciana. Després de la trobada, Sánchez va prometre una inversió territorialitzada del 10% en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat, així com terminis per a reformar el model de finançament. Per tot açò, ahir, en la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, s’esperava que la visita del president del Govern ratificara i concretara aquests acords aconseguits. Així i tot, en el seu discurs, Pedro Sánchez es va limitar a reconèixer la necessitat d’un millor finançament per a la Comunitat Valenciana i a lloar a la Comunitat, malgrat el discurs reivindicatiu que prèviament va realitzar el president de la Generalitat.

Davant açò, Vicent Soler ha comentat que “abans hi havia silenci”, mentre que “ara tenim diàleg”, en referència al fet que durant el mandat de Rajoy ni tan sols existia la comunicació entre tots dos governs. Per açò, el conseller ha assegurat que seguiran treballant “perquè eixe diàleg es convertisca en fets” perquè “les reivindicacions del govern valencià estan impolutes”.

D’altra banda, sobre el tema de la Ford d’Almussafes, Oltra ha defensat probablement esta siga la factoria “més competitiva de tota Europa“, per la qual cosa des del Consell esperen que no es pose “en perill”. Però així i tot, sí s’estima una reducció de plantilla. Així mateix, la vicepresidenta ha recalcat “l’esforç important” efectuat pel Consell amb la Ford d’Almussafes, en la qual s’ha invertit 41,6 milions d’euros entre 2016 i 2018.

 

 

CatalanSpanish