Mompó: “Cuando pase el congreso tendremos que ir unidos gane quien gane”

Vicente Mompó es candidato al congreso del PP de la provincia de València.

Vicente Mompó amb 39 anys recentment acomplits viu la seua tercera legislatura com a alcalde de Gavarda, un poble de poc més de mil habitants en la frontera entre la Ribera Alta i La Costera. El seu historial esportiu li dóna un aire sempre juvenil a la seua trajectòria, que ara més que mai és una carrera de fons.

Com va decidir entrar en política?

Jo em presentava amb 30 anys i era un jove amb inquietuds i ganes de millorar el meu poble, llavors encara era jugador i tenia experiència en gestió esportiva. Veia moltes coses a millorar i alguns ens animem a fer el pas i formar una llista.

Va entrar com a alcalde en 2011. Com ha vist l’evolució del PP valencià des de llavors?

En 2011 el PP era el partit majoritari en la majoria de la comunitat, en 2015 la situació va ser catastròfica i hem continuat igual en 2019. El desastre de gestió actual en la Generalitat i els canvis en el partit faran que en 2023 acabe esta travessia en el desert. La gent del carrer és conscient de la situació socioeconòmica que vivim i llavors és quan necessita un partit seriós.

Un equip no pot guanyar sense un bon equip i un bon entrenador. Quina és la seua estratègia per al partit?

Formar un equip és un procés llarg i el primer pas és ser conscients que quan passe el congrés tots som membres del PP guanye qui guanye. Si aconseguim treballar units aconseguirem victòries en les eleccions i tornant a les institucions.

Ara mateix estem en la meitat del primer temps de partit. Què troba a faltar en la Diputació?

Per al govern és còmode tindre al PP en l’oposició. El PP és un partit de govern, lleial a les institucions i als ciutadans. Durant la crisi de la covid-19 hem actuat en unitat amb el govern. Si haguera governat el PP, els carrers no estarien tan tranquil·les com estan ara.

Com es mourà el PP valencià amb Vox i Ciudadanos?

El PP està pensat per a governar i no fa tant molta gent de Vox i Ciutadans estaven en el PP. Hem de deixar de pensar que volen els d’altres partits i treballar bé perquè la gent estiga orgullosa de la gent que els representa.

A diferència d’altres persones que remenen encara presentar-se vosté presenta una cara nova…

Els polítics ens enfrontem a processos electorals i hem de saber quan hem de deixar-ho i és quan es fan les coses malament.

Ha passat molt des de l’últim congrés del PP de València, molts possibles candidats, un congrés frustado amb una ferida oberta entre Betoret i Contelles… Com espera tancar eixe capítol?

Amb la famosa foto que vam fer es reflectia ja aqueixa unitat i que el nostre projecte és el que volem fer tots junts. Si isc triat el primer que he de fer és precisament asseure’m amb la gent que encarna aqueixes sensibilitats diferents. Si som persones que donem la cara representarem a tots.

Després del congrés del PP ve el de NNGG?

L’inici del procés provincial és el congrés de juliol, després han de seguir-los tots els altres.

I és urgent un congrés del PPCV?

Tot sembla ara urgent, però una vegada assentats equips nous a les províncies de València i Alacant i a la ciutat de València ja no semblarà tot tan urgent. De totes maneres, Isabel ha hagut de viure el moment que li ha tocat i no és responsable dels resultats que ha tingut el PP. Ha sigut una persona pròxima i que mai s’ha amagat.

Quin missatge li traslladaria a Juan Ramón Adsuara?

Juan Ramón ha hagut d’aguantar una situació gens fàcil. Adsuara ha aconseguit a poc a poc apagar l’incendi que va esclatar en aquella nit on es va bloquejar el congrés anterior. Gràcies a ell podem fer un congrés en les condicions actuals.

CatalanSpanish