Vicente Navarro de Luján, nou rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València

Navarro de Luján succeeix en el càrrec a la rectora Visiedo, que finalitza els seus dos mandats consecutius al capdavant de la institució, des de 2011

El Patronat de la Universitat CEU Cardenal Herrera ha nomenat nou rector a Vicente Navarro de Luján, al final dels dos mandats consecutius de l’actual rectora Rosa Visiedo Claverol. El nomenament del nou rector, per als pròxims quatre anys, ha tingut lloc aquest cap de setmana en la reunió del Patronat celebrada a Madrid, seu de la Fundació Universitària Sant Pau CEU, a la qual pertany la CEUUCH.

El Patronat de la Fundació també ha nomenat nova rectora de la Universitat CEU Sant Pau de Madrid a Rosa Visiedo Claverol. Després de dirigir durant huit anys la Cardenal Herrera i finalitzar els seus dos mandats consecutius al capdavant de la universitat valenciana del CEU, Visiedo passa a dirigir la madrilenya. La nova rectora substitueix en el seu càrrec a Antonio Calvo, que ha finalitzat el seu mandat.

Nou rector del CEU a València

Doctor en Dret, Vicente Navarro de Luján, nascut a València el 29 de novembre de 1952, ha desenvolupat la seua trajectòria acadèmica, vinculat al CEU de València des dels seus orígens. Ja en 1971, sent estudiant de Dret, va col·laborar amb els fundadors del CEU en els seus primers cursos a València.

En el curs 1979-1980 es va incorporar al claustre del CEU Sant Pau de València com a Professor de Dret Natural i Filosofia del Dret. Dos anys després va ser nomenat Director de l’Institut de Cursos de Postgrau del CEU Sant Pau de València des d’on va impulsar la implantació de les titulacions de Ciències de la Comunicació a València: Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual. Va ser fundador de la Facultat de Ciències de la Informació del CEU Sant Pau de València i Degà des de 1986 fins a 1996.

En aquests anys va promoure la creació de la Universitat CEU Cardenal Herrera que recollia totes les titulacions que s’impartien, fins a aquest moment, en règim d’adscripció a les universitats valencianes. La llei va ser aprovava per les Corts Valencianes el desembre de 1999. Ha exercit diversos càrrecs en la Fundació Universitària Sant Pau-CEU a la Comunitat Valenciana, Subdirector General (1996-2000) i Director de Centres (2000-2003). Durant el mandat de la rectora Rosa Visiedo ha sigut Director de Projecció Social i Cultural de la Universitat CEU Cardenal Herrera. Tots aquests anys ha impartit docència en les matèries de Dret de la Informació i de Llibertats Públiques.

És advocat dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de València i Conca des de 1976, amb despatx professional a València i President de la Junta Nacional de les Setmanes Socials d’Espanya, per nomenament de la Conferència Episcopal. La vinculació de Vicente Navarro de Lujan amb la societat valenciana abasta diversos àmbits, col·laborador dels principals mitjans de comunicació nacionals i locals, membre del Patronat de la Fundació Asindown i membre de la Junta Directiva de l’Associació d’Amics de la Fundació Manuel Broseta.

Sobre la CEU UCH

La Universitat CEU Cardenal Herrera pertany a la Fundació Universitària Sant Pau CEU, obra educativa de l’Associació Catòlica de Propagandistes, a la qual també pertanyen altres dues universitats: la CEU Sant Pau de Madrid i l’Abat Oliba CEU de Barcelona. La Universitat CEU Cardenal Herrera és la primera universitat privada de la Comunitat Valenciana i l’única que compta amb campus en les seues tres províncies: València, Elx (Alacant) i Castelló.

Encara que la CEU UCH va ser aprovada per llei de les Corts Valencianes el desembre de 1999, el CEU Sant Pau desenvolupa la seua labor docent a València des del curs 1971-72. El Centre d’Elx va començar la seua marxa en el curs 1994-95. El Centre de Castelló funciona des del curs 2007-08. En l’actualitat, la CEU UCH compta amb cinc Facultats i més de deu mil estudiants, dels quals un 30 per cent són internacionals, procedents de més de 70 països.

ValenciàEspañol