sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les víctimes de l’accident de metro, satisfetes, esperen el judici

"Independentment del resultat del possible judici, estem satisfets amb que s'inste la recerca de totes les possibles circumstàncies, perquè no es pot basar tot en la velocitat com ha fet la jutgessa instructora".

La portaveu de l’Associació de Víctimes de l’Accident de Metro del 3 de Juliol, Rosa Garrote, s’ha mostrat satisfeta després de conèixer que l’Audiència Provincial de València ha ordenat la reobertura, per tercera vegada, de la recerca de l’accident, i espera que la causa derive ja en un judici.

En declaracions a EFE, Garrote ha insistit en que el que ara ha acordat l’Audiència “és el que portem reclamant des de fa dotze anys, que s’investiguen totes les possibles causes de l’accident, més enllà de l’excés de velocitat”.

“Va haver-hi altres factors, com l’estat del vagó i de la via o les mesures de seguretat per a controlar la velocitat”, ha insistit.

La secció segona de l’Audiència Provincial de València ha ordenat al Jutjat d’Instrucció número 21 que reòbriga, per tercera vegada, la recerca de l’accident de metro del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

Segons consta en un acte, fet públic aquest dilluns pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l’Audiència ordena a la jutgessa instructora que cride a declarar als investigats en la causa i que, de no ser necessàries noves diligències, òbriga judici.

Segons el parer de Garrote, resulta clau que es cride a declarar a la exgerent de FGV Marisa Gracia i altres processaments perquè, en cas contrari “no se’ls podria imputar gens durant el judici”.

“Independentment del resultat del possible judici, estem satisfets amb que s’inste la recerca de totes les possibles circumstàncies, perquè no es pot basar tot en la velocitat com ha fet la jutgessa instructora”.

Al seu judici, la magistrada Nieves Molina “no ha volgut investigar gens que assenyalara als responsables de FGV ni altres instàncies polítiques”, per la qual cosa la decisió de l’Audiència “serveix d’entrada per a demostrar que els ciutadans no ens conformem, per a evidenciar que no és tan fàcil tapar un assumpte així”.

Finalment, Garrote s’ha felicitat de la reobertura de la causa encara que, segons ha lamentat, “les causes concretes de l’accident no es podran esbrinar perquè la jutgessa va manar arreglar la via i destruir el vagó accidentat” temps després del sinistre.

Últimas noticias

Contenido relacionado