```
miércoles, 24 abril 2024

La victòria de tots els groguets, el Villarreal guanya al Betis (2-1)

El Villarreal va quallar un gran partit i va doblegar al Real Betis amb gols de Gerard i Chukwueze.

Era la victòria més esperada i va arribar després d’una brillant actuació dels groguets. El Villarreal va superar al Real Betis a l’Estadi de la Ceràmica gràcies als gols de Gerard Moreno i Samu Chukwueze en l’inici de la segona part. Lo Celso va retallar distàncies en el marcador ja en els últims compassos, provocant que el final del partit fora d’infart (2-1).

Javi Calleja va dibuixar sobre el camp un 4-4-2 amb un centre del camp en rombe i dos homes més avançats, que en aquesta ocasió van ser Chukwueze i Gerard Moreno. El canvi de dibuix va sorprendre el Betis, ja que li costava eixir amb la pilota jugada des del darrere. La pressió del Submarí feia efecte.

Quan es complia el primer quart d’hora va arribar la primera gran ocasió. Samu Chukwueze va robar una pilota, l’hi va cedir a Fornals i aquest va deixar anar un fort xut amb la dreta que va repel·lir Pau López. Mateixos protagonistes dos minuts més tard. De nou el ‘8’ va provar fortuna amb un potent xut que no va acabar en gol per la intervenció del porter bètic.

La millor oportunitat per als grocs en el primer acte va estar a les botes Chukwueze. Gerard Moreno va passar a Trigueros, aquest es va inventar un genial passada interior de taló perquè el nigerià es plantés sol davant Pau. El seu xut amb l’esquerra es va topar de nou amb Pau quan ja es cantava el gol a l’Estadi de la Ceràmica.

La pitjor notícia d’aquest primer temps va ser la lesió de Trigueros, que va haver d’abandonar el camp en el minut 39 sent reemplaçat per Morlanes.

El Submarí va intensificar el seu domini en el segon acte. El seu inici va ser fulgurant. Víctor Ruiz va fregar el gol amb un cop de cap a l’eixida d’un córner. Una altra vegada Pau López es va estirar fins a l’infinit per a desesperació dels grocs.

El gol havia d’arribar. El Villarreal ho mereixia. I va arribar. Segons més tard es va repetir la jugada del córner botat per Cazorla que aquesta vegada va connectar amb la testa Gerard Moreno per enviar-lo al fons de la xarxa (1-0, m. 51).

El gol va donar ales a l’equip de Calleja, que va marcar una altra vegada dos minuts després. Cazorla es va treure del barret un cop de taló dins de l’àrea i Samu Chukwueze va marcar amb un xut amb l’esquerra inapel·lable (2-0, m. 53). L’Estadi de la Ceràmica va esclatar d’alegria.

Tot i la renda, al Villarreal li va tocar sacrificar-se en defensa per sumar el triomf. De fet, Sergio Asenjo va haver d’aparèixer. Mandi va rematar amb el cap i va obligar el palentí a realitzar una gran aturada.

El conjunt visitant va aconseguir retallar distàncies en el marcador al minut 89. Lo Celso la va col·locar a l’escaire dret de la porteria de Asenjo sense que el porter del Villarreal pogués fer res (2-1). Els últims minuts van ser no aptes per a cardíacs, però els tres punts es van quedar a casa. Bravo, groguets!

El proper partit del Villarreal CF serà fora de casa contra el Rangers FC a la UEFA Europa League (dijous, 21.00 hores).

Fitxa tècnica:

Villarreal CF: Asenjo; Mario Gaspar (Miguelón, m. 66), Funes Mori, Víctor Ruiz, Pedraza; Trigueros (Morlanes, m. 39), Cáseres, Cazorla, Fornals; Chukwueze i Gerard (Bacca, m. 78).

Real Betis: Pau López; Francis, Mandi, Bartra, Feddal (Tello, m. 59), Júnior; William Carvalho, Canales, Guardado (Lo Celso, m. 63), Joaquín (Sergio León, m. 68); i Loren.

Gols: 1-0. Min. 51: Gerard. 2-0. Min. 53: Chukwueze. 2-1. Min. 89: El Celso.

Àrbitre: Prieto Iglesias (C. Navarro). Groga als locals Morlanes i Víctor Ruiz; així com al visitant Canales.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 13 de LaLiga disputat a l’Estadi de la Ceràmica davant la presència de 16.028 espectadors.