```
miércoles, 24 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Valencia CF recupera la senda de la victòria davant l’Athletic Club (2-0)

Els gols de Rodrigo i Gameiro trenquen una ratxa de quatre empats consecutius en LaLiga.

El Valencia CF ha saldat una gran jornada de LaLiga i una perfecta setmana amb la classificació per a la final de la Copa del Rei amb una valuosa victòria davant l’Athletic Club per 2-0, en un partit en el qual els de Mestalla van trencar, per fi, una ratxa de quatre empats consecutius gràcies als gols de Rodrigo Moreno i Gameiro en la segona meitat.

Així, els de Marcelino van aprofitar molt bé les derrotes de Sevilla, Betis i Real Sociedad per a sumar tres punts d’or i acostar-se més a la zona alta de la classificació.

Després de tanta tensió acumulada per la Copa, el partit va començar amb ritme lent amb un Valencia CF esperant la seua oportunitat per a ficar-li velocitat i més ritme al seu joc. En una acceleració, en el minut 12, Gayá la va posar en l’àrea amb molta intenció i Iñigo Martínez va evitar el pitjor amb un bon encreuament davant Cheryshev que es disposava ja a rematar a gol. Poc després Wass va provar des de fora i la pilota va eixir per poc. Ja despertava i de quina forma l’equip de Marcelino.

Les bandes eren un constant perill per a l’Athletic que es defensava amb molts homes davant del seu porter. Iñigo Martínez es multiplicava per a evitar el pitjor per al seu equip. Els minuts passaven amb molt de futbol en el centre del camp, amb els locals intentant trencar l’espessa retaguarda visitant i a penes ocasions en una i una altra àrea. Amb l’empat inicial van marxar tots dos equips als vestuaris després d’una primera meitat molt tàctica, de molt de control i poca improvisació.

Després del descans va arribar la màgia a Mestalla. Corria el minut 49, Santi Mina cerca a Rodrigo, li la retorna al gallec i aquest li la regala en una mil·limètrica paret al ‘19’ per a fer el 1-0 d’un magnífic tret amb la seua cama dreta. Vaja golazo de l’internacional espanyol, el cinqué en LaLiga, que travessa un moment dolç des que va començar 2019. Per cert, Rodrigo ha marcat 6 dels últims 7 gols del Valencia CF en el seu estadi. Quasi res.

Passada l’hora de joc i, després de diversos minuts d’espera amb el VAR per un possible penal a Cheryshev (anul·lat per fora de joc), el Valencia CF buscava la punta davant un Athletic que va fer canvis per a sumar un resultat positiu de Mestalla. Marcelino també va ficar a Gameiro per a jugar entre línies i traure profit dels seus grans desmarcatges. Kondogbia, en el segon pal, es va acostar al segon tant, però va cabotejar fora del marc visitant. I el millor estava per arribar amb un servei llarguíssim de porteria de Net a Gameiro i el francés a punt va estar d’avançar de nou als blanc-i-negres.

En els compassos finals, l’Athletic va tirar la resta com era d’esperar per a, almenys, barallar per l’empat. Però aquest Valencia CF es va mostrar segur arrere sense descurar tampoc les contres com a arma principal. Calia tancar de totes les formes possibles el marc de Net, qui tampoc patia en excés. I això va succeir en una acció ràpida que Gameiro va encertar, després de gran assistència de Carlos Soler, per a marcar el 2-0 i posar punt i final a una victòria important dels de Marcelino, que acaben amb una altra ratxa d’empats i que li catapulten cap a la zona alta de la classificació. Ara, a pensar en l’Europa League i en el duel del dijous davant l’FC Krasnodar a Mestalla.

Fitxa tècnica:

Valencia CF: Neto, Wass, Roncaglia, Diakhaby, Gayà, Parejo, Kondogbia, Cheryshev, Ferran (Carlos Soler, m. 76), Rodrigo M. (Guedes, m. 78) i Santi Mina (Gameiro, m. 70).

Athletic Club: Iago Herrerín, Yuri Berchiche, Iñigo Martínez, Yeray, De Marcos, Dani García, Beñat (San José, m. 63), Ibai Gómez (Susaeta, m. 81), Muniain, Raúl García (Kenan Kodro, m. 66) i Williams.

Gols: 1-0. M. 49: Rodrigo. 2-0. M. 89: Gameiro.