viernes, 19 abril 2024

Victòria del Villarreal CF davant el Spartak i primers de grup! (2-0)

El Villarreal es classifica per a setzens després de superar el Spartak amb gols de Chukwueze i Toko Ekambi.

Estrena amb victòria. El nou entrenador del Villarreal CF; Luis García, va començar la seua marxa a la banqueta groc amb una valuosa victòria davant el Spartak de Moscou que permet al Submarí classificar-se per la ronda de setzens de final de la UEFA Europa League com a primer classificat del Grup G. Els gols de Samu Chukwueze i Toko Ekambi van ser decisius.

La primera formació oficial de Luis García al Villarreal CF va ser un clar 4-4-2, amb Cáseres i Javi Fuego en el doble pivot i Samu Chukwueze i Fornals en bandes. A dalt, Gerard i Toko Ekambi.

El Submarí va colpejar aviat. Corria el minut 10 de joc quan Gerard Moreno disparar a porta, la pilota va rebotar en un defensa i aquest va caure als peus de Chukwueze. El nigerià va encarar al seu parell desafiant i va col·locar l’esfèric lluny de l’abast de Maksimenko ajustant al pal llarg.

El Spartak de Moscou va reaccionar i va buscar l’empat obligant a Andrés Fernández a emprar-se a fons. Primer davant un cop de cap de Zé Luis i posteriorment després d’un dur xut de Hanni a boca de canó. El Villarreal va saber patir i arribar al descans.

Després del pas pels vestidors va arribar el 2-0. Toko Ekambi i Pablo Fornals van realitzar una magnífica paret que va acabar amb una tremenda definició del ’17’ groc. Un golàs que va donar tranquil·litat a l’equip.

El conjunt rus no va tirar la tovallola. De fet, Zé Luis rematar de cap al pal. També es va topar amb la fusta del Villarreal quan Cáseres va disparar al travesser.

El Villarreal va jugar els últims compassos amb un menys per l’expulsió de Jaume Costa al 89′, però el marcador ja no es mouria.

El Villarreal sempre ha superat la Fase de Grups

Amb aquesta, ja són set les vegades que el Villarreal CF ha superat la Fase de Grups de la UEFA Europa League. Totes en què ha participat. A més, en aquesta ocasió ho fa com a primer de grup, una cosa que tan sols havia aconseguit en les temporades 2010-2011 i 2017-2018. Grans!

El sorteig, el dilluns 17 de desembre

El Villarreal coneixerà al seu rival en setzens de final de la UEFA Europa League el proper dilluns 17 de desembre. El sorteig es realitzarà a Nyon (Suïssa) a partir de les 13.00 hores.

Fitxa tècnica:

Villarreal CF: Andrés Fernández; Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Chukwueze (Cazorla, m. 79), Javi Fuego, Cáseres, Fornals; Toko Ekambi (Bacca, m. 70) i ​​Gerard Moreno (Pedraza, m. 75).

FC Spartak: Maksimenko; Rasskazov, Kutepov, Dzhikiya, Melgarejo; Lomovitski (Tashaev, m. 54), Popov, Glushakov, Hanni (Pedro Rocha, m. 66); Luiz Adriano (Janus Ananidze, m. 73) i Zé Luis.

Gols: 1-0. Min. 10: Chukwueze. 2-0. Min. 47: Toko Ekambi.

Àrbitre: Andris Treimanis (LVA). Groga als locals Álvaro i Andrés Fernández; així com als visitants Lomovitski, Zé Luis, Dzhikiya i Kutepov. Va expulsar amb vermella directa a Jaume Costa per part del Villarreal (m. 89).

Incidències: Partit corresponent a la sisena i última jornada de la Fase de Grups de la UEFA Europa League disputat a l’Estadi de la Ceràmica davant la presència de 12.903 espectadors.