```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La vigilància a les víctimes de violència de gènere creix un 30% a Almassora

Les agressions registrades per la Policia Local descendeixen prop d'un 25% i se situen en 82

Les agressions relacionades amb la violència de gènere registrades per la Policia Local d’Almassora van baixar en 2017 un 24,79%, fins a situar-se en 82. Esta dada està “estretament lligat a la intensa labor de vigilància policial”, com ha confirmat el regidor de Seguretat del municipi, Roger Beltrán, i com arreplega la memòria de la Policia Local del passat exercici.

En este sentit, la presència dels agents al voltant de les víctimes ha crescut un 30,13% respecte a l’any anterior, la qual cosa suposa la realització d’un total de 1.520 intervencions. Així mateix, la Unitat de Mediació de la Policia Local d’Almassora va tramitar el passat any 16 expedients relacionats amb la violència de gènere i el mateix cos de seguretat va assumir el seguiment de huit víctimes.

Beltrán i la regidora d’Igualtat, Susanna Nicolau, van exposar estes dades durant l’última comissió tècnica de seguiment del protocol VioGén celebrada a Almassora, a la qual també van assistir representants de la Policia Local i de la Guàrdia Civil. Els agents de tots dos cossos realitzen actualment el seguiment coordinat de les 39 víctimes amb ordre especial de protecció que resideixen en el municipi.

El personal tècnic va confirmar que, en els últims mesos, s’ha produït un repunt de les denúncies, encara que han descendit els casos en els quals s’obrin diligències. Els professionals implicats van determinar que una de les causes d’este increment és la informació més gran de la qual disposen les dones, aconseguida a través de campanyes de conscienciació.

“L’objectiu d’esta i de totes les administracions és erradicar totalment la violència de gènere i emprem tots els mitjans al nostre abast per a estar al costat de les dones afectades i garantir la seua seguretat i el compliment de les sentències judicials”, ha recordat Nicolau. La regidora s’ha compromés a “facilitar la col·laboració” i a “crear nous protocols d’intercanvi d’informació” des de l’administració municipal.

De fet, el personal que treballa baix el Sistema VioGén de coordinació entre administracions, va incidir en la necessitat d’obligar els agressors a comparéixer davant els cossos de seguretat periòdicament per a informar sobre possibles canvis en el lloc de residència o qualsevol altra circumstància que afecte la protecció de les víctimes. Així mateix, van insistir a obrir nous canals de comunicació amb els centres penitenciaris, a fi de comunicar ingressos o eixides de presó dels agressors, així com de creuar dades amb les entitats que dirigeixen els treballs comunitaris per a evitar possibles exposicions de les dones.

Últimas noticias

Contenido relacionado