14:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Vila-real acollirà un any més el Festival Internacional de Curtmetratges, ‘Cineculpable’

20El Festival Internacional de Curtmetratges, ‘Cineculpable’ de Vila-real conquistarà del 20 al 24 de novembre el podi del seu 20 aniversari, que aterra amb una resposta de rècord en volum de curtmetratges rebuts i amb el seu ja característic aval internacional. 524 obres arribades de 30 països dels cinc continents –un 10% més que en 2016, quan l’increment ja es va disparar fins al 65%- opten a formar part de les files de la Secció Oficial i la Secció Provincial del certamen vila-realenc.
L’abast planetari de Cineculpable ho plasmen els curtmetratges remesos a l’organització des d’Austràlia, Corea del Sud, Índia, Estats Units, Brasil, Veneçuela, el Marroc, Iran, Turquia, Xile, Polònia, Cuba o Israel. Per la seua banda, el talent cinematogràfic més proper ho posen els 12 curtmetratges provincials que opten al ‘Premi Manuel Vila-real’.
La regidora de Joventut de Vila-real, Gemma Gil, i la coordinadora del festival, Sonia de la Vega, han presentat aquest dimarts el ‘XX Cineculpable’ i el cartell que projectarà el nom de la ciutat i del festival en aquesta edició.
Sonia de la Vega ha recordat que el canvi de la plataforma de recepció d’obres a Festhome, implementada ja l’any passat, segueix afavorint l’arribada d’obres via online.
“És una satisfacció veure que hi ha creadors amb bones idees disposats a compartir-les amb nosaltres”, ha agraït. Gemma Gil pren el relleu a Xavi Ochando –al capdavant de les últimes edicions del festival- amb l’objectiu de convertir Vila-real durant cinc dies en punt de trobada per a cineastes i públic amant del curtmetratge.
L’Auditori de Vila-real projectarà els curts seleccionats del 20 al 23 de novembre. La gala de lliurament de premis, tindrà lloc el divendres 24 de novembre en l’Auditori.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado