Vila-real aprova definitivament el seu pressupost sense al·legacions

Ascendeix a 47.165.000 euros, i que està marcat pel “reequilibri, la reorganització municipal i la reducció del deute”, tal com ha recordat Serralvo.

El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha celebrat l’aprovació definitiva del pressupost municipal de 2020 després que no s’haja presentat cap al·legació als comptes aprovats en ple el passat 17 de gener. Així, este dimarts s’ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) l’aprovació definitiva del pressupost, que ascendeix a 47.165.000 euros, i que està marcat pel “reequilibri, la reorganització municipal i la reducció del deute”, tal com ha recordat Serralvo.

“És un pressupost que reequilibra els comptes i que baixa el deute del 72% al 59%, després de tots els esforços que estem fent amb la hipoteca urbanística que té este Ajuntament”, ha assenyalat el portaveu de l’equip de govern. Serralvo també ha incidit en què “després de diversos anys, per primera vegada no s’han presentat al·legacions pel que el pressupost s’ha pogut aprovar definitivament sense haver de tornar a passar pel ple municipal”.

Per a Serralvo este fet demostra que “aquells que habitualment al·legaven han entés que compleix la normativa i que no hi ha res il·legal”. Així mateix, ha agraït “a algun sindicat que últimament sempre presentava al·legacions que haja entés les dificultats de l’Ajuntament i la importància que tenia que el pressupost estiguera en vigor quan abans”. També ha lamentat que “l’oposició municipal, per molt que critique, una vegada més no ha fet cap al·legació ni cap proposta” i això que “enguany han tingut els comptes al seu abast des de principis de desembre, per tant no es poden queixar de falta de temps”.

“Critiquen de manera desmesurada però no són capaces de fer propostes i de dir d’on llevarien per a fer possible el que demanen, la qual cosa evidencia que no tenen projecte i que l’equip de govern és l’únic que té clar el projecte per a la Vila-real de 2030”, ha insistit Serralvo.

El portaveu del govern municipal ha recordat que el pressupost, que ascendeix a 47.165.000 euros, està fet perquè “Vila-real no pare en el ritme de creixement i que continue avançant de la mà de la societat civil i continuar consolidant les marques de ciutat, especialment la de la salut i l’esport amb l’obertura del pavelló Nou Campió Llorens i la piscina d’Aiguasalut i sense oblidar l’aposta per la innovació com a element diferenciador de la ciutat”.

També l’aposta per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic a través del servei d’autobús urbà gratuït.

D’altra banda, Serralvo ha lamentat que el Partit Popular seguisca sense voler reconéixer que “ells són els culpables del problema de l’urbanisme i dels 28,3 milions d’euros que ja porta pagats l’Ajuntament en 8 anys en sentències i ‘empastres’ urbanístics derivats de la gestió del PP”. “Negar això és no voler reconéixer una realitat que no sols coneix i pateix este equip de govern sinó també els propietaris als qui en el seu moment se’ls van llevar els seus terrenys i no se’ls va pagar”, ha conclòs l’edil.

ValenciàEspañol