Vila-real aprova per unanimitat l’EDUSI amb la consolidació del barri sociosanitari

Vila-real centra l’estratègia DUSI en la consolidació del barri sociosanitari i aprova el projecte per unanimitat en la celebració d'un Ple extraordinari.

779
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat aquest dilluns que la Comunitat Valenciana és el "mur de contenció" del nacionalisme, igual que les Illes Balears, i ha recalcat que "no cal donar cap concessió a cap nacionalisme".

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que concorrerà a la tercera edició dels projectes europeus, i que se centra en la consolidació del barri sociosanitari, entre altres qüestions d’interés per a la ciutat.
El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha explicat que aquesta convocatòria “arreplega punts que anteriorment també s’havien sol·licitat, però millorats, de manera que Vila-real opta a un total de 15 milions d’euros en global, dels quals hauria d’aportar la meitat, 7,5 milions, que servirien per a l’execució de nombroses iniciatives emmarcades en quatre blocs temàtics”.
Inclusió social i lluita contra la pobresa és un dels punts en els quals se centrarà aquesta estratègia, amb projectes per a la regeneració física, econòmica i social en àrees desfavorides que arriben als 5,6 milions, distribuïts en la remodelació de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària com a centre de promoció econòmica i suport a l’emprenedoria (1,1 milions), així com en programes d’intervenció familiar, itineraris d’inserció i programes contra la dependència per envelliment (780.000 euros) i la consolidació del barri sociosanitari, en el qual se situarien les entitats que treballen en aquest àmbit, amb un pressupost de 3,6 milions.
Així mateix, es projecten 3,8 milions per al foment del patrimoni històric cultural, amb 950.000 euros per a la rehabilitació del Convent i el teatre Tagoba com a revulsius de l’activitat cultural i creativa de la ciutat, i amb 2,9 milions per a la millora de l’entorn urbà del medi ambient, concretament per a un projecte centrat en la preservació, potenciació i vinculació del riu a través d’un corredor verd.
El tercer punt se centra en l’economia baixa en carboni, per al qual s’han pressupostat 3,4 milions, que es desglossen en 2,5 milions per a mobilitat urbana sostenible i 880.000 per a eficiència energètica i energies renovables. El primer subgrup compta amb un projecte valorat en 1,1 milions, que seria la creació d’una estació que facilitaria la mobilitat dels passatgers mitjançant tren, autobús i carril bici, i amb un altre amb un cost d’1,4 milions per a la creació d’itineraris per als vianants i carrils bici. Quant a l’eficiència energètica, l’estratègia compta amb una proposta per a implantar les energies renovables i millorar l’eficiència energètica en els edificis públics i la xarxa d’enllumenat, amb un cost previst de 880.000 euros.
L’últim bloc és el relacionat amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), que projecta destinar 1,4 milions per a les TIC en administració electrònica i Smart Cities amb dos projectes. El primer, amb un cost de 820.000 euros se centra a facilitar l’accés universal a les TIC i en la lluita contra la bretxa digital i el segon, amb 640.000 euros, és el referit a la creació d’una Ciutat del Coneixement.