Vila-real i l’AVL signen un conveni de col·laboració per a la promoció del valencià

Les dues entitats signen un conveni de col·laboració que estableix l'impuls de la llengua pròpia en la ciutat a través de diverses àrees i activitats.

L’Ajuntament de Vila-real i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) seguiran treballant de manera conjunta en la promoció del valencià, gràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració, en el qual s’estableixen diverses àrees d’actuació i activitats de foment de la llengua en la ciutat.
L’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, s’han reunit amb el president de l’entitat, Ramon Ferrer, per a tancar l’acord, en el qual es fixen les condicions d’aquesta col·laboració destinada a seguir promovent el coneixement i l’ús del valencià a Vila-real.
El text arreplega les principals àrees en les quals l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, és competent en l’impuls de la llengua. La ciutat es compromet a aprovar el nomenclàtor oficial de les vies urbanes de Vila-real en valencià i a seguir avançant en la retolació de tots els carrers, camins, carreteres locals, barrancs, rius, partides o urbanitzacions, a més de la senyalització de les oficines i dependències municipals. A més, l’Ajuntament facilitarà les instal·lacions municipals a l’AVL per a celebrar congressos, jornades, presentacions de llibres i qualsevol altre tipus d’acte i fomentarà l’ús del valencià entre els seus empleats.
En el conveni també es posa de manifest l’ajuda de l’AVL en matèria d’assessorament lingüístic en l’elaboració del nomenclàtor oficial de les vies urbanes i també a ens dependents del consistori i al personal municipal, que podrà participar en tot tipus de jornades formatives organitzades per l’entitat.
A més, Vila-real es podrà sumar a la programació cultural pròpia de l’AVL, com exposicions itinerants, presentacions de llibres i espectacles, i els alumnes dels col·legis i instituts de la ciutat tindran preferència a l’hora de sumar-se a programes de difusió de la llengua i de la literatura que organitza l’ens.
“Aquestes són només algunes de les propostes que s’han inclòs en el conveni de col·laboració amb l’Acadèmia amb l’objectiu de seguir ajudant a fomentar el valencià en la nostra ciutat, ja que a més també s’inclou Vila-real en les campanyes publicitàries de l’AVL i en les línies de subvenció per als municipis amb els quals ja té conveni”, explica l’edil de Normalització Lingüística.