Vila-real remodela l’entorn de la plaça de Colom per a donar un nou impuls al centre

El projecte pretén impulsar i valorar el cèntric enclavament, en el qual se situa, a més, un dels elements patrimonials més rellevants de la ciutat, l'església Major Sant Jaume, declarada Bé d'Interés Cultural.

L’Ajuntament de Vila-real acaba d’adjudicar les obres de remodelació de l’entorn de la plaça de Colom i l’aparcament subterrani del Mercat Central. El projecte pretén impulsar i valorar el cèntric enclavament, en el qual se situa, a més, un dels elements patrimonials més rellevants de la ciutat, l’església Major Sant Jaume, declarada Bé d’Interés Cultural. Els treballs, amb un termini d’execució de tres mesos, han sigut adjudicats per un import de 72.700 euros més IVA.
“El projecte de remodelació de la plaça de Colom permetrà optimitzar el pàrquing i configurar la nova plaça al costat del Mercat com un enclavament urbà de gran potencial, tant des del punt de vista de la dinamització de l’entorn, amb l’organització de tot tipus d’esdeveniments, com pel que fa a la potenciació del patrimoni local, amb el BIC de l’església Major”, recorda el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, el departament del qual és el responsable de la redacció del projecte. Amb aquest objectiu, l’actuació contempla dos vessants fonamentals: l’adequació de l’aparcament subterrani als estàndards actuals i, en una segona fase, la conversió parcial en zona de vianants de part de l’entorn de la plaça, concretament des de l’entrada al subterrani pel carrer Ermita a l’inici del carrer Joan Pau II.
Per a l’adequació de l’aparcament, el projecte inclou millores com la senyalització i numeració de places o la correcta il·luminació de l’espai, a més de la reparació dels desperfectes ocasionats pel pas del temps, principalment en el ferm. “L’objectiu és deixar el pàrquing en condicions per a l’ús en rotació, de manera que s’afavorisca la dinamització del centre al mateix temps que facilitem l’aparcament també als veïns de la zona”, detalla l’edil.
“La nova plaça de Colom, resultant de la demolició dels antics jutjats, és un una zona diàfana en ple centre de la ciutat que pot ser un element dinamitzador molt important, tenint en compte també la seua ubicació al costat d’un dels punts neuràlgics del comerç local, com és el Mercat central. Amb aquesta actuació, volem seguir potenciant i millorant una de les zones amb major projecció de la ciutat”, conclou Obiol.