23.5 C
Valencia

Vila-real flexibilitza el Pla de millora d’espais per a vianants i de dinamització econòmica per a adaptar-lo a la nova normalitat

Amb la finalitat de l'estat d'alarma s'elimina el carril provisional del carrer Ermita i l'entorn de l'Estadi de la Ceràmica s'obri a la circulació entre setmana mentre que la Murà es manté tancada per a afavorir la dinamització comercial i hostalera.

- Publicitat -AVL

La Regidoria de Territori, a partir del pròxim dilluns 21 de juny, coincidint amb el final de l’estat d’alarma, reordenarà la mobilitat urbana en alguns trams que havien sigut convertits en zona de vianants provisionalment durant la desescalada per la pandèmia de COVID-19. El departament flexibilitzarà el Pla de millora d’espais per a vianants posat en marxa el passat 9 de maig però manté els seus dos pilars bàsics: garantir la mobilitat de les persones en condicions de seguretat sanitària i al mateix temps ajudar al comerç i l’hostaleria local davant una nova normalitat “condicionada”, com indica el regidor de Territori, Emilio M.Obiol. En eliminar-se les franges horàries de passejos i pràctica d’esport i avançar en la desescalada el pla s’adapta a les noves necessitats de la ciutat.

En concret, els canvis de mobilitat afecten dues dels tres trams de la ciutat que havien sigut convertits en zona de vianants. El tram a l’entorn de l’Estadi de la Ceràmica, entre el carrer Almassora i el carrer Ambaixador Mascarell, que des del passat 9 de maig estava tallat al trànsit de manera permanent, s’obri a la circulació entre setmana; no obstant això en cap de setmana, des del divendres a les 18.00 hores i fins al diumenge a les 24.00 hores, es restringirà de nou el trànsit per a facilitar l’espai per a les persones i ajudar a la dinamització econòmica en una zona on es concentra una gran activitat hostalera. Encara que de dilluns a divendres la circulació s’obri al trànsit, en el tram del carrer Ermita, la velocitat estarà limitada a 30km/h tenint en compte que es tracta d’un espai públic amb elevat trànsit de vianants.

“Aquest canvi ha sigut consensuat amb els hostalers de la zona seguint els nostres principis de diàleg, eficàcia en la gestió i proximitat”, destaca Obiol. La segona acció afectarà el tram del carrer Ermita, des del col·legi dels Carmelites fins al Termet, on es recupera l’estacionament del voral sud que provisionalment s’havia convertit en un carril per a vianants i on es limita també la velocitat a 30km/h. Pel que respecta al tercer tram de vial habilitat com a espai per als vianants, el de l’avinguda la Murà, entre l’avinguda del Cedre i el carrer Ramón y Cajal, es manté la conversió en zona de vianants en una zona que l’Ajuntament vol potenciar a manera d’una segona plaça major per a dur a terme activitats de dinamització a través del registre d’iniciatives culturals i esportives que forma part del Pla d’ajuda a l’economia local. De fet en aquestes setmanes s’han instal·lat els tendals que s’utilitzen en festes per a donar ombra a aquesta zona pensant en la seua promoció com un espai de dinamització. “Amb la flexibilització del pla de millora d’espais per a vianants estem pensant en les persones, en la seua salut i en un oci segur” explica Emilio M. Obiol. Respecte al primer criteri, el fet de disposar de més espai públic permet complir amb el distanciament social de 1,5 m i evita que es produïsquen aglomeracions. Respecte el segon, com es el cas de mantindre la conversió en zona de vianants de l’avinguda la Murà, un dels carrers més transitats de la ciutat, o l’entorn de l’Estadi de la Ceràmica durant els caps de setmana “impulsem el comerç local i de proximitat sobre la base d’una desescalda pròxima, eficaç i en defensa de l’economia local”, conclou Obiol.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,803FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.

Castelló renova el protocol VioGén per a la protecció de les víctimes de violència de gènere

L'Ajuntament aprova l'acord de col·laboració i coordinación entre la Policia Nacional i la Policia Local

Bravo anuncia mesures per a erradicar la prostitució

Es crearan grups de treball per a arbitrar una proposta valenciana que servisca per a eliminar este tipus de violència sexual contra les dones.
- Advertisement -

: Valencià