Vila-real reforça amb 20.000 gels i desinfectants la prevenció COVID als centres educatius i associacions

L'ajuntament repartirà a partir de la setmana que ve, paquets d'hidrogel alcohòlic i desinfectant de superfícies a més de 12.000 mascaretes, perquè puguen arribar a aquells escolars o persones que es detecte que puguen tindre dificultats per adquirir-les.

Seguint amb l’objectiu que es va marcar l’ajuntament de Vila-real a l’inici de la pandèmia, quan va ser un dels primers municipis a fer arribar mascaretes a tota la població en un moment on era complicat trobar-ne, este divendres, la regidora de sanitat i l’alcalde han presentat una nova iniciativa per a reforçar la prevenció a través d’una nova remesa de productes COVID sanitaris.

En esta ocasió es tracta d’una botella de gel hidroalcohòlic individual més menuda que la de 125 mi que ja van repartir i un producte desinfectant per a superfícies. En total seran 10.000 unitats de cada producte i esta vegada els destinataris seran “els centres educatius, des d’infantil als instituts, independentment de què siguen públics o privats, perquè l’important és arribar als 7.800 escolars que tenim a la ciutat”, ha explicat l’alcalde, José Benlloch.

A més, a estos paquets que es començaran a repartir la setmana que ve se sumaran també un total de 12.000 mascaretes encara que esta vegada el seu repartiment atendrà a criteris de detecció de necessitats. “No podem repartir mascaretes per a tots, això és evident, però el que si podem fer ara és que quan es detecte per exemple que un xiquet porta la mateixa mascareta a l’escola tota una setmana o es sospite que algú pot tindre dificultats per adquirir-les que el mateix centre en tinga per poder-li donar”, ha apuntat Benlloch.

La regidora de Sanitat, Sílvia Gómez, ha aprofitat també per a recordar tots els esforços que s’han fet des del municipi i com s’han diferenciat en moltes iniciatives per estar al costat de la ciutadania amb mesures de cura i protecció. De fet, només en productes d’higiene i en mesures directes vinculades a eixe increment de la seguretat i de l’arribada del material sanitari tant de manera directa als veïns com a través de l’adaptació d’espais municipals, la xifra supera els 500.000 euros, segons han indicat.

CatalanSpanish