Vila-real ha entregat les medalles d’or de la ciutat en l’Auditori Municipal

La congregació de germanes de Nostra Senyora de la Consolació, que compleix 150 anys; l’Agrupació Coral Els XIII, amb més d’un segle d’història en la ciutat; i l’emissora de ràdio COPE Vila-real en el seu 50é aniversari, s’incorporen a l’elenc d’honors i distincions de la ciutat, després de l’acte oficial de lliurament de les medalles de la Ciutat de Vila-real, a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.
L’alcalde, José Benlloch, destaca les aportacions de les tres entitats homenatjades a la construcció del Vila-real de hui. “Totes les societats necessiten els seus referents i les institucions públiques tenim l’obligació de valorar; de premiar l’esforç d’aquells que, amb les seues accions i el seu exemple, constitueixen l’espill on ens agrada veure’ns reflectits. Les tres Medalles de la Ciutat són aquest espill”, assenyala.
L’Agrupació Coral Els XIII va nàixer el 15 de febrer de 1915, de la unió de 13 músics vila-realencs. Amb la Medalla d’Or de la Ciutat, Vila-real reconeix la contribució d’Els XIII en els àmbits musical, teatral i cultural, com a escola i pedrera d’actors i origen de la prolífica tradició teatral vila-realenca.
La Consolació, per la seua banda, forma part de Vila-real des de l’any 1867. De les quatre monges que van acudir en el segle XIX a la trucada de l’Ajuntament per a fer-se càrrec de l’atenció als malalts en l’antic hospital, la congregació ara compta amb un centre docent amb més de 800 alumnes i professors i entitats socials vinculades com el Club de Temps Lliure, l’ONG Delwende o el Moviment Consolació pel Món, entre altres.
La Medalla d’Or de la Ciutat reconeix la importància i implicació de la congregació en l’educació, l’atenció a la salut i la solidaritat. La COPE, per la seua banda, rep la Medalla de Plata de la Ciutat en reconeixement als 50 anys de trajectòria de l’emissora, pionera a la ciutat, que destaca pel paper jugat en episodis com el manteniment de les emissions en la nit de l’intent de colp d’Estat del 23-F.

CatalàEspañol