Vila-real ha invertit 3,6 milions en programes d’ocupació amb ajudes d’institucions

L’Ajuntament de Vila-real ha invertit, aquest any, 3,6 milions en diferents programes d’ocupació, amb l’ajuda de la Generalitat Valenciana i dels fons europeus, que han arribat a més de 340 famílies.
No obstant això, abans de finalitzar “l’històric” 2017, Vila-real comptarà amb dues noves subvencions per valor de 296.000 euros, que donaran ocupació durant sis mesos a 30 persones més, en aquest cas a veïns majors de 30 anys, especialment a aquells considerats com a aturats de llarga durada i que no reben altres ajudes.
Així ho han anunciat el regidor d’Economia, Xavier Ochando, i el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, durant una visita als alumnes-treballadors del projecte T’Avalem per a menors de 30 anys.
“Ací tenim un simple exemple de tot el que s’ha fet enguany gràcies a la col·laboració de la Generalitat, amb una escola taller dotada amb 602.000 euros i que ha beneficiat 30 joves i cinc docents”, explica Ochando, qui destaca que els alumnes “eixiran amb dos certificats de professionalitat sota el braç que els obriran les portes del mercat laboral”. “Feia 10 anys que Vila-real no tenia escola taller i aquesta és una prova més que aquest equip de govern progressista lluita cada dia pels seus veïns, cosa que altres responsables polítics del passat van obviar durant anys i anys”.
Així, ha afirmat que “vivim un moment històric, ja que gràcies a la col·laboració entre administracions, on els fons Feder i la Generalitat han jugat un paper crucial, l’Ajuntament ha pogut disposar de 3,6 milions d’euros en ajudes directes per a l’ocupació que han beneficiat més de 340 famílies de Vila-real”.
En aquest sentit, Nomdedéu ha destacat que “si Vila-real, ha aconseguit totes aquestes subvencions, és perquè ha treballat dur per a obtenir-les, ja que aquest Govern valencià no dóna res a dit, com es feia abans, ara és responsable, just i compleix amb les seues obligacions”.

CatalàEspañol