Vila-real haurà de pagar 856.000 euros per terrenys ocupats pel PP per a construir el CTE

L'alcalde, José Benlloch, detalla l’auto judicial, que obligarà a sol·licitar un préstec per a fer front a la valoració municipal del sòl

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, hi ha anunciat que el jutjat del contenciós-administratiu nombre 1 de Castelló sol·licita el pagament de 856.000 euros al consistori per part dels terrenys, que es van utilitzar per a la construcció del Centre de Tecnificació Esportiva.

A més, el primer edil hi ha explicat que si el pagament no es fa efectiu abans de 10 dies, es multaria amb 300 euros al mateix Benlloch personalment per cada mes de retard, i inclús podria remetre a la Fiscalia una denúncia contra l’alcalde per desobediència, que Benlloch qualifica de “massa dur i estricte”.

Cal destacar, que el pagament no arriba per la sentència, ja que encara continuen endavant amb dues causes per este tema, l’anteriorment citada, presentada pel propietari dels terrenys i l’altra del mateix consistori sobre el valor d’aquests, ja que el demandat exigeix 2,7 milions, però el Jurat d’Expropiació n’hi ha taxat per 1,3 milions i l’ajuntament ofereix 856.000.

Després d’estudiar les diferents opcions amb molt de deteniment, Benlloch hi ha recalcat que “jo no m’he negat a pagar-ho”, l’única opció és sol·licitar un préstec, que haurà d’aprovar-se en el ple de constitució del nou govern municipal, que se celebrarà a principis de la setmana pròxima.

El primer edil hi ha puntualitzat, que “és totalment inviable” fer el pagament en el termini de 10 dies estipulat per la jutgessa, ja que com a mínim necessitaran tres mesos per a gestionar el préstec, per això demanaran un temps de gràcia.

Benlloch hi ha deixat clar que si al final no li concedeixen el temps oportú, ell mateix pagarà les multes personalment, encara que “és molt incoherent”.

Així mateix, hi ha sigut contundent, “cada una de les multes que arriben seran requerides”.
L’alcalde de Vila-real també hi ha avisat que “abans de l’agost arribaran més sentencies pels empastres urbanístics del PP”, en concret pel jardí del Botànic Calduch i d’una part dels terrenys del col·legi José Soriano, que seran al voltant d’1.100.000 o d’1.200.000. L’edil hi ha explicat que “jo tenia prevista pagar uns 3 milions d’euros en el pressupost de l’any que ve”.

Per a finalitzar, Benlloch hi ha sigut implacable, “si el pacte per l’urbanisme és ficar d’amunt de la taula totes les dades de l’auditoria, no vaig a fer-ho, tinc dret a declarar-les confidencial, i així ho he fet, perquè estos es poden utilitzar per a fer mal a l’estratègia de la ciutat”.

ValenciàEspañol