20.3 C
Valencia

Vila-real haurà de pagar quatre noves resolucions urbanístiques

L'alcalde dona compte de dues sentències del TSJ i dues resolucions del Jurat d'Expropiació per la cessió de sòl per a una zona verda i tres vials dels anys 1991, 1998, 2002 i 2005.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat compte hui d’altres quatre resolucions que han arribat recentment i que “de nou obligaran l’Ajuntament a pagar pels ‘empastres’, il·legalitats i la falta de gestió durant els 16 anys de govern del Partit Popular”.

 Benlloch ha lamentat que es tracta de l’obertura de tres vials i la creació d’una zona verda que es remunten en alguns casos ja fa quasi 30 anys però que ara impactaran en gestió econòmica de l’actual equip de govern i que se sumen als “28,3 milions pagats en 8 anys pels ‘empastres’ del PP i per la deixadesa a gestionar un PGOU que ara critiquen però que van utilitzar per a les requalificacions a la carta, convenis il·legals i la gestió del territori com un casino que ens està costant molt car”.

En concret, es tracta de dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i dues resolucions del Jurat d’Expropiació. Una de les sentències correspon a 1991, per la cessió de 426,03 metres quadrats per a l’obertura dels carrers Ausiàs March i Ignasi Vergara. “Els propietaris es van reservar l’aprofitament i el PP es va despreocupar pel que ara la propietat reclama la compensació econòmica”, ha detallat l’alcalde, qui ha explicat que en este cas l’Ajuntament va valorar el solar per 25.391 euros, la propietat demanava 77.703 euros i encara que el Jurat d’Expropiació va coincidir amb la valoració de l’Ajuntament, finalment el TSJ ha sentenciat en 72.405 euros.

La segona de les sentències correspon a la cessió de 792,92 metres quadrats de sòl en 1998 per a una zona verda al costat del col·legi Consolació. En este cas, l’Ajuntament va valorar el terreny en 60.173 euros; el particular va elevar la xifra fins als 260.568 euros i encara que també en este cas el Jurat d’Expropiació va coincidir amb la valoració municipal, la sentència del TSJ ha fixat finalment el preu en 242.384 euros.

En tots dos casos, segons ha informat l’alcalde, la Junta de Govern ja ha aprovat la presentació d’un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per a continuar defensant els interessos de l’Ajuntament “, ja que el Jurat d’Expropiació ens va donar la raó en les valoracions” i perquè “com sempre hem dit, no neguem el dret dels propietaris a cobrar però sí que defensarem fins a l’últim euro de les arques municipals”.

Les altres dues resolucions corresponen al Jurat d’Expropiació. Una d’elles, la més quantiosa, per l’obertura de vials en la partida Madrigal, concretament al carrer Molí Bisbal, el propietari va fer una cessió en 2005 de 633,75 metres quadrats que l’Ajuntament valora en 365.904 euros, molt per davall dels 814.867 euros que sol·licita l’afectat. El Jurat d’Expropiació ha xifrat el valor en 401.172 euros.

Finalment, l’últim dels casos es remunta a 2002 per la cessió de 359,5 metres quadrats per a l’obertura d’un vial en el Camí Vell Castelló-Onda en l’encreuament amb el carrer Río. Segons ha explicat l’alcalde, la valoració dels tècnics municipals per este terreny ascendeix a 55.102 euros, enfront dels 141.032 euros que reclama el particular, encara que finalment la resolució del Jurat d’Expropiació ha quedat fixada en 84.599 euros. Benlloch ha avançat que en el cas de les resolucions del Jurat d’Expropiació s’estudiarà la possibilitat de recórrer-les davant els tribunals.

“Amb estos quatre casos, tots anteriors a l’arribada d’este equip de govern, els particulars ens reclamen 1.294.170 euros, enfront de la valoració del Jurat d’Expropiació de 571.335 euros i els 506.570 euros que determinen els tècnics municipals”, detalla el primer edil, qui recalca que “en tots els casos continuarem reclamant i lluitant per a pagar el mínim”, encara que reconeix que, igual que va ocórrer amb el terreny del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) “haurem de fer front enguany en un moment o altre a la quantitat que nosaltres hem valorat, és a dir els 506.570 euros”.

L’equip de govern estudiarà la fórmula per a pagar amb estalvis, tal com ha assenyalat Benlloch, qui ha lamentat que “els qui van governar durant 16 anys no es van preocupar per gestionar i ara hem de pagar almenys 500.000 euros per un jardí i l’obertura de tres vials que es van executar fa més de 20 anys”.

L’alcalde ha tornat a incidir en la ‘sagnia’ que suposa la gestió urbanística que va realitzar el PP perquè “cap PGOU assenyat i coherent pot donar resposta a tots els metres de sostre que es van reservar els propietaris perquè algú els va dir un dia que això seria Manhattan”. “És la gran mentida del PP i ara el nostre treball és defensar la ciutat per a evitar la fallida”, ha subratllat, al mateix temps que ha recalcat que el govern actual continua treballant a buscar una solució a este problema a través de la modificació del PGOU amb una “proposta assenyada i coherent”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià