Vila-real celebrarà la tercera edició del Congrés Iberoamericà de Mediació Policial en març

Enguany compta amb novetats, com la inclusió de tallers pràctics al marge de les ponències, motiu pel qual s'ha decidit traslladar l'acte al Centre de Congressos, Fires i Trobades.

387

El Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, es consolida i celebrarà la seua tercera edició els dies 21, 22 i 23 de març, convertint novament la ciutat en referent en l’àmbit de la mediació a escala internacional.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, acompanyada per l’intendent cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, i la inspectora del cos, Rosana Gallardo, ha presentat la nova edició de l’esdeveniment, que reunirà nombrosos ponents de reconegut prestigi de l’àmbit policial, universitari i judicial i que enguany compta amb novetats, com la inclusió de tallers pràctics al marge de les ponències, motiu pel qual s’ha decidit traslladar l’acte al Centre de Congressos, Fires i Trobades.

Gómez, que ha recordat que l’organització del congrés compta també amb la Regidoria de Congressos i amb la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real, de l’UJI, l’IVASPE i representants de Colòmbia, ha mostrat l’agraïment de la ciutat per “comptar amb una policia molt formada capaç d’innovar i reinventar-se per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans” i assegura que “el trasllat a una nova ubicació permet al congrés seguir creixent i converteix a Vila-real en la capital de la mediació”.

D’altra banda, José Ramón Nieto ha assegurat que “l’aposta per la pau està donant resultats no només a Vila-real, sinó en altres països amb els quals col·laborem i el més interessant és comptar amb la seua experiència”. A més, afirma que “des dels inicis de la mediació policial en la ciutat, en 2004, s’ha evolucionat molt i ara comptem amb un congrés que cada vegada genera més expectatives, per la qualitat dels seus ponents”.

En aquest sentit, Rosana Gallardo explica que “comptarem amb experts que reflexionaran sobre la mediació de diferents països”. Així, a més del psicòleg i coach Pascual Benet i del criminòleg Vicente Garrido, estarà present Jean Paul Lederach, “un dels ponents més esperats”, indica. Així mateix, hi haurà una taula de debat amb representants dels municipis on s’ha implantat la mediació policial, després de formar-se a Vila-real, que “cada vegada són més i ens costa més aconseguir lloc per a tots, la qual cosa és una bona notícia”.

L’edil de Seguretat Ciutadana convida a tots els interessats a apuntar-se i participar en l’esdeveniment, en el qual també es lliurarà el III Premi Josep Redorta Llorente en Mediació Policial Ciutat de Vila-real. Des d’avui està obert el formulari d’inscripcions a través del web www.congresomediacionpolicial.com.