15.7 C
Valencia

Vila-real “aparca” els projectes del Molí La Vila i la remodelació de l’alberg de l’Ermita

L'alcalde explica que li ha demanat a Diputació no perdre els diners que es van assignar i defensa el "conveni singular" pel que es van concedir els 180.000 euros pel projecte del Molí.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’ajuntament de Vila-real ‘aparca’ de moment, el projecte de millora d’eficiència energètica de l’alberg de l’ermita i l’adequació del Molí La Vila i el seu entorn. Així ho ha anunciat l’alcalde de la ciutat, explicant que donades les circumstàncies estes obres, hauran d’esperar.

Benlloch ha volgut de recordar que estos “són projectes del 2018 finançats amb el pla 135 de la Diputació i el Pla d’inversions financerament sostenibles”. A més, ha fet memòria dels casos de pagaments inesperats de “Les Dominiques i el José Soriano que van sumar més de 5 milions d’euros en aquell any per temes d’impagament del govern anterior”.

- Publicitat -

L’alcalde ha explicat detalladament que pel que fa al tema de l‘alberg, la seua rehabilitació es va trobar quan es van començar les obres, els diners no eren suficients per a portar a terme el projecte d’eficiència energètica que estava previst. “I encara que s’han fet algunes millores perquè es puga utilitzar però no es pot portar a terme el que volíem”.

Amb tot, el primer edil hi ha explicat que “de moment, el projecte el deixarem” i que “tractarem de veure si als pressupostos del 2021 podem incloure’l”.

- Publicitat -

Pel que fa al Molí La Vila, el primer edil també ha recordat que “després de pagar 950.000 euros que el PP tampoc havia pagat”, gràcies a un conveni singular amb la Diputació Provincial, de 180.000 euros, es va poder iniciar una primera fase però que posteriorment, tot el projecte “amb la cafeteria, una làmina d’aigua i un espai de referència al centre de la ciutat”, van haver de quedar postposats per temes econòmics.

Per tant, l’ajuntament ha decidit “en estos moments, donar prioritat a altres projectes que pensem que ara són fonamentals”.

- Publicitat -

De fet, cal recordar que fa poques setmanes l’ajuntament anunciava que es tractaria d’ordenar, dins dels projectes que estaven pendents abans de la pandèmia, aquells que d’acord amb la nova situació encara es podien tirar endavant, però que caldria reestructurar moltes coses.

En resum, pel que fa als comptes i a les xifres dels projectes que de moment queden postposats, per l’alberg, l’alcalde ha indicat que farien falta “aproximadament uns 350.000 euros, enfront dels 166.000 de què es pot disposar per part de la Diputació”.

Respecte al Molí La Vila, Benlloch també ha parlat que la inversió mínima “duplicaria la xifra inicial prevista” que a més, “va quedar deserta la seua licitació en dos ocasions” i per això, també ha afegit que caldrà repensar este projecte del Molí La Vida però que es renunciarà a la presència de l’aigua.

De tota manera, el responsable municipal també ha deixat clar que la ciutat no perdrà eixos diners dels projectes que de moment no tiren endavant perquè “ja li he enviat uina carta al president de la Diputació i m’he reunit amb ell per explicar-li com està el tema i d’una o un altra manera, els tindrem”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià