El Ple de Vila-real aprova augmentar en 98.807,37 el contracte de gestió de neteja

El Ple extraordinari aprova el canvi de conveni, que s’integra en el Gran pacte local per a millorar la imatge de la ciutat, i tira endavant el pagament de 96.199 euros en factures i el contracte de gestió de cinc llocs al Mercat Central.

L’Ajuntament de Vila-real va celebrar ahir un Ple extraordinari, en el qual es va aprovar la modificació del contracte de concessió de la gestió del servei públic de neteja viària i manteniment de papereres.
Un punt que ha tirat endavant amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició i que permet afegir 98.807,37 euros a l’actual contracte, valorat en 901.661,31 euros, que servirà per a millorar el servei i la imatge que s’ofereix de la ciutat, dins del Gran pacte local per la neteja de Vila-real, que va anunciar recentment l’alcalde, José Benlloch.
La tinent d’alcalde i coordinadora general d’Alcaldia, Silvia Gómez, ha explicat que el contracte actual va ser adjudicat en 2009 i que “encara que de manera puntual es prorrogue i modifique, es necessitava una millora substancial concorde a l’increment d’instal·lacions municipals noves, ja que s’havia quedat una mica obsolet”.
Així, en total seran 1.000.468,68 euros, els que es destinaran a la neteja dels diferents espais públics. “Sabem que amb aquest increment no es faran miracles, però aquesta modificació vindrà acompanyada del Gran pacte local i d’un observatori específic sobre la neteja”, explica l’alcalde.
Així, anuncia que els joves del projecte T’avalem, destinats al pla integral, ja estan ultimant detalls i que “en qüestió de dies coneixerem totes les novetats”. “Cal fer pedagogia i que tothom entenga que una ciutat més neta també és més saludable”, indica.
D’altra banda, el Ple també ha servit per a aprovar el pagament a proveïdors de dos blocs de factures per valor de 66.740 i 29.459 euros, un total de 96.199 euros, amb l’abstenció de l’oposició. A més, s’ha donat llum verda per unanimitat al contracte en règim de concessió de cinc parades en el Mercat Central. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, ha destacat que són les últimes places lliures en el recinte, que es trauen a licitació fins a 2025 amb “una oferta molt avantatjosa, que s’ha elaborat sempre tenint en compte i escoltant els comerciants que ja estan instal·lats”.
També ha comptat amb unanimitat la proposta d’actualització de la tarifa de l’any 2017 de la quota del Consorci d’Aigües de la Plana i l’adhesió de l’Ajuntament als estatuts del consorci universitari associat a la UNED de Castelló a Vila-real. Tal com ha explicat el regidor d’Educació, Eduardo Pérez, la mesura respon a la modificació de diverses lleis que “han fet que es creu un consorci del qual, per descomptat, volem formar part, perquè Vila-real no s’entén sense la UNED, que porta des de 1986 prestant un servei cultural, educatiu i social inigualable”.