10.7 C
Valencia

Vila-real aprova el pla de desescalada per al préstec de llibres a les biblioteques amb cita prèvia

L'òrgan de govern també ha donat llum verda als plans de contingència per a reactivar l'atenció presencial a la Casa de la Dona, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor o el centre de dia de menors Espardenyers, entre altres.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Junta de Govern Local ha aprovat els plans de desescalada de diferents serveis municipals, que recobren l’atenció presencial amb les corresponents mesures de prevenció sanitària.

Després de comptar amb el vistiplau del gabinet tècnic de desescalada, l’òrgan de govern ha donat llum verda als plans de contingència per a la reobertura de les biblioteques, amb la finalitat de reprendre el servei de préstec i devolució de llibres; de la Casa de la Dona; dels serveis de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i Gestiona’t; de l’Equip específic d’intervenció amb infància i adolescència (EEIIA); del centre de dia de menors d’inserció sociolaboral Espardenyers; i de la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient per a l’obertura al públic de l’oficina, entre altres.

L’Ajuntament de Vila-real està aplicant un Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat, a través del gabinet tècnic que supervisa els plans presentats pels departaments municipals. Amb el dictamen favorable d’este gabinet, la Junta de Govern ha autoritzat la pròxima reobertura de les biblioteques i agències de lectura de la ciutat únicament per al préstec i devolució d’obres, informació bibliogràfica i bibliotecària.

El servei, tant a la Biblioteca Central i la biblioteca infantil Pius XII com en les agències de lectura del Pilar i Solades, s’activarà de moment en horari de matí i amb cita prèvia, tal com ha indicat la regidora de Cultura, Rosario Royo, i únicament per al préstec i devolució de llibres. Els usuaris hauran de demanar per correu electrònic el títol que desitgen sol·licitar en préstec i se’ls comunicarà el dia i hora per a la recollida. Royo ha assenyalat que la reobertura es produirà al llarg dels pròxims dies quan estiga llest per complet el protocol de prevenció i seguretat sanitària. Les prestatgeries d’obres de lliure accés al públic romandran tancades i no es permetrà la permanència a la sala de lectura ni l’ús dels ordinadors i mitjans informàtics d’ús públic.

- Publicitat -

D’altra banda, l’atenció presencial a la Casa de la Dona es reactiva també amb totes les mesures higienicosanitàries i en este cas ja és possible sol·licitar cita prèvia a través del telèfon 964 547 000.

La Regidoria de Proximitat que dirigeix l’edil Miriam Caravaca també ha obtingut el beneplàcit de la Junta de Govern per a recuperar l’atenció presencial en l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i el servei Gestiona’t, tots dos situats a la Casa dels Mundina. També en este cas és necessària la cita prèvia telefonant al 964 547 000.

- Publicitat -

Els horaris d’atenció en l’OMIC seran dilluns i dijous de 9.30 a 13.30 hores i dimarts de 16.00 a 19.00 hores. En el cas de l’oficina Gestiona’t l’atenció presencial es realitzarà els dimarts de 10.00 a 12.00 hores.

Altres plans de desescalada aprovats són l’obertura al públic de l’oficina de la Regidoria d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient; la reactivació de l’atenció presencial de l’Equip específic d’intervenció amb infància i adolescència (EEIIA) així com del centre de dia de menors d’inserció sociolaboral Espardenyers.

Finalment, la Junta de Govern ha donat compte també del pla de desescalada per a la reobertura de serveis i activitats que desenvolupen altres entitats o administracions en edificis municipals com la seu de l’associació Acudim o el Centre d’Educació de Persones Adultes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,325FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Malestar en les xarxes socials per un vídeo que insinua l’afinitat política dels estudiants candidats a les eleccions de l’UJI

La publicació és d'un nou grup d'estudiants "independents" que baix les sigles PEI-CiT denúncia les "propostes populistes" d'altres candidatures que apunten a millorar aspectes, com la baixada les taxes universitàries, sobre les que "no tenen competència".

Sanitat registra 1.815 nous casos de coronavirus i 1.647 altes en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 207 a Castelló; 540 a Alacant i 1.068 a la província de València.

Segueix avant la denúncia presentada contra el contractista Enrique Ortiz per sobrecostos en les obres del teatre Calderón

L'Audiència Provincial admet el recurs de l'Ajuntament contra l'arxivament de la causa pels sobrecostos en les obres del Calderón

Benicarló regularà la utilització agrícola de fangs procedents de la depuració d’aigües residuals

La modificació de l'Ordenança també inclou la regulació de les explotacions apícoles, que, d'acord amb la normativa autonòmica, han de comptar amb l'autorització pertinent.

L’UJI commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Universitat Jaume I de Castelló ha commemorat el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diverses activitats per a conscienciar la comunitat universitària sobre aquesta epidèmia que encara constitueix un problema de salut pública a escala mundial.
- Advertisement -

: Valencià