25.9 C
Valencia

Vila-real dissenya el Pla de xoc estival per garantir la tornada a escola

Estan posant a punt les instal-lacions municipals, tant administratives com col·legis, centres culturals, esportius o patrimonials, a més de la millora de zones verds i camins rurals.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha supervisat este matí els treballs que, en el marc del Pla de xoc estival de SPV per la COVID-19, estan desenvolupant els Serveis Públics Vila-real i els beneficiaris de l’atur agrari al voltant del Molí la Vila. El mateix alcalde, al costat del regidor de SPV, Francisco Valverde, ha dissenyat el pla especial, en vigor des de fa un mes, amb l’objectiu principal de garantir la màxima normalitat i seguretat en el retorn de les vacances i la tornada a escola.


La posada a punt de les instal·lacions i edificis municipals, tant administratives com col·legis, centres culturals, esportius o patrimonials, a més de la millora de zones verdes, camins rurals i via pública són algunes de les accions incloses en el pla de xoc, que el mateix Benlloch supervisa cada dia en coordinació amb l’equip de SPV per a assegurar la seua execució. La neteja de cunetes per a prevenir els efectes d’una possible gota freda o la posada a punt del Termet, amb cinc operaris fixos, són uns altres dels eixos del pla.

“Treballem amb SPV cada dia perquè la volta de les vacances i especialment en la tornada dels xiquets als col·legis, puga desenvolupar-se amb la màxima normalitat i que, dins de la prudència i responsabilitat en esta crisi sanitària que no ha acabat encara, la ciutat puga continuar avançant”, explica Benlloch.


Dins de les actuacions del pla especial, els operaris de l’atur agrari han estat treballant este matí en el condicionament de l’entorn del Molí la Vila. “Esta zona formava part d’un projecte dins del Pla 135 de la Diputació Provincial, per a continuar les fases de rehabilitació i millora i impulsar la cafeteria del coneixement i una làmina d’aigua amb ocells aquàtics. No obstant això, després de la irrupció de la pandèmia per la COVID-19, i dins del Pla de priorització i impuls de projectes pendents, l’equip de govern va decidir congelar-lo de moment i renegociar la subvenció amb la Diputació. El mateix ha succeït amb l’alberg municipal”, recorda l’alcalde. Atés que de moment no es va actuar en l’edifici, l’executiu local ha decidit adequar l’entorn. “Es tracta de treballs destinats a millorar la salubritat i el manteniment de l’entorn, amb l’esperança de poder retornar prompte el mercat ambulant de la fruita i la verdura a este espai”, agrega Benlloch.


El programa de l’atur agrari beneficia enguany a un total de 37 persones desocupades del sector agrícola -32 operaris i 5 capatassos-, que s’han incorporat als Serveis Públics des del 3 d’agost fins al 30 de setembre. La contractació, amb un pressupost global de 121.296 euros, compta amb una subvenció del Servei Públic d’Ús del Govern d’Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,817FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià