Vila-real prendrà mesures extraordinàries per a poder fer front a la seua complicada situació econòmica

Benlloch: “estem fent un estudi per a complir la llei d’estabilitat i la veritat que en estos moments, per a fer un pressupost sensat, no veig una altra eixida, per la qual cosa, no tindrem més remei que actualitzar l’IBI, ja que porten dos anys congelats”

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha parlat este matí de la situació econòmica del Consistori, després del nou préstec que hauran de demanar de 3.669.385 € per l’herència de l’urbanisme “tan nefasta”, a més d’una qüestió “complicada, que ens impactarà durant anys”.

L’informe de l’interventor insta a l’Ajuntament de Vila-real a presentar mesures per a poder fer front a esta situació, “tan complicada”, per a poder tornar tots els diners que devem i poder continuar donant els servicis sense cap problema als veïns i les veïnes.

Rovira  

Benlloch ha explicat que “intentarem no pagar els empastres urbanístics amb diners, sinó amb altres solars que pertanyen a l’Ajuntament”.

L’alcalde ha sigut contundent amb la petició del PP i Ciudadanos, que demanen un acord per l’urbanisme, “no és possible si no reconeixen que els populars van crear este problema, perquè no és veritat que les decisions que quasi porten a la ruïna no ha de veure amb el Pla General Socialista del 93, sinó que va ser idea de Rubert i Folgado”.

Per una banda, el primer edil, ha explicat que “l’endeutament en els bancs és cada vegada major, pels diferents préstecs que hem hagut de demanar”.

A més de l’anteriorment citat, Benlloch ha exposat que “de cara a l’any que ve tenim unes dificultats majors, ja que l’Estat ens donarà 300.000 € menys, i a més en 2020, haurem de tornar 200.000 €, que l’Estat ens va donar de més del PIE de 2018 i que ara s’han donat compte que s’estan liquidant en negatiu”.

Així mateix, el Consistori, també recaptarà menys diners de plusvàlues, ja que tenien assignats en el pressupost 1.400.000 €, però tal vegada al final no arribe a 800.000 €, ja que “molta gent ens ha demostrat que els ben valen menys ara que quan els van comprar”.

Per l’altra, estan les nòmines de personal de l’ajuntament, ja que s’hi ha creat noves places, sobretot en Serveis Socials, que feien falta per exemple per a acabar en el retard en els expedients de la llei de dependència, cosa que ha funcionat, ja que hi havia més de 400 expedients sense solucionar i ara pràcticament “ja estem al dia”. A propòsit d’això, cal sumar-li l’augment del 2.5% de l’IPC dels jornals als funcionaris que va fer el Govern Central, tot açò suma 1 milió d’Euros.

La conclusió és que “estem fent un estudi per a complir la llei d’estabilitat i la veritat que en estos moments, per a fer un pressupost sensat, no veig una altra eixida, per la qual cosa, no tindrem més remei que actualitzar l’IBI, ja que porten dos anys congelats”, a més “si equilibrem el pressupost, estarem en la situació de tornar a baixar l’IBI”.

Per a finalitzar, l’alcalde, Jose Benlloch ha explicat que “m’han multat i no pararan fins que no puga gestionar totes les sentències urbanístiques pels empastres del PP”. Actualment l’Ajuntament té 23 milions d’euros de deute”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela