Les últimes resolucions urbanístiques de Vila-real enfronten els socialistes amb Compromís

El regidor d'Economia i president de la Comissió d'Hisenda, Xus Madrigal, respon a Compromís que l'esborrany del pressupost de 2021 no contempla les resolucions urbanístiques de l'herència del PP perquè han arribat a l'ajuntament a finals de desembre

AVL

Amb un to contundent i notablement indignat, el regidor d’Economia i president de la Comissió d’Hisenda, Xus Madrigal, ha eixit al pas de les acusacions del grup municipal de Compromís en relació a l’aprovació del pressupost municipal de 2021. Madrigal ha reiterat que si l’aprovació dels comptes municipals s’ha hagut de retardar ha sigut per a estudiar i valorar com afecten les resolucions del jurat d’expropiació per valor d’11 milions d’euros i la sentència que obliga a pagar 1 milió d’euros per l’obertura de l’avinguda Portugal, “conseqüència de la gestió de l’urbanisme del PP, que ens ha obligat a gestionar durant els últims deu anys la crisi dels ’empastres’ urbanístics i la del préstec de 20 milions, que ens costa més de 3 milions anualment, i ara s’ha sumat una tercera crisi, la de la lluita contra la covid-19”.

El regidor ha recordat que el 9 de desembre va remetre un esborrany del pressupost als grups de l’oposició, quan encara no havien arribat a l’ajuntament estes resolucions urbanístiques, i “hui, 11 de gener, el grup de Compromís no ha presentat cap canvi, ajust, retallada o proposta a este pressupost, la qual cosa vol dir que no tenen ganes d’aportar res per a millorar la gestió o, la qual cosa és pitjor, no saben”. Madrigal ha subratllat a més que en este esborrany no es podien contemplar les resolucions urbanístiques perquè han arribat a l’Ajuntament a la fi de desembre.

A més, ha rebutjat les acusacions de la portaveu de Compromís, Maria Fajardo, d’engany electoral perquè “en el nostre programa electoral no plantegem en cap moment una baixada d’impostos perquè sabem perfectament quina és la situació econòmica de l’ajuntament i sembla que els qui han governat amb nosaltres en els últims anys no ho saben ni s’han preocupat per saber-ho”.

El tinent d’alcalde ha volgut deixar clar que l’equip de govern “mai usarà la covid-19 com a excusa per a no aprovar el pressupost, perquè seria miserable”. L’edil ha recordat que “l’equip de govern ha dotat, des de l’inici de la pandèmia, de tot el que és necessari per a intentar controlar sanitàriament esta situació” i ha afegit que “és més, el retard en l’aprovació dels comptes no afectarà si hem de prendre qualsevol decisió per a fer front a esta crisi”.

Madrigal ha lamentat que “els regidors de Compromís es qualifiquen a ells mateixos quan diuen que l’excusa de l’herència del PP s’ha acabat en el moment en què ja no formen part de l’equip de govern” i ha titllat de “ridícul” que este partit assegure que s’estan demanant préstecs contínuament quan “l’últim préstec que va sol·licitar l’ajuntament es va aprovar el maig de 2019, quan encara estava Compromís en el govern”. Així i tot, el regidor d’Economia també ha deixat clar que “si cal traure algun préstec per a pagar l’urbanisme del PP, el farem, perquè el que no volem és deixar a la ciutat sense possibilitat de progrés per culpa d’una gestió de fa més de 10 anys”.

Respecte a la petició del Partit Popular d’una línia d’ajudes per a l’hostaleria, Madrigal ha assenyalat que “no es tracta d’un tema de voluntat, sinó de falta de capacitat econòmica per a fer front a unes ajudes d’este calat a causa de l’elevat endeutament que per desgràcia tenim gràcies a la gestió del PP”. A més, el regidor també ha instat el PP a proposar “quines partides del pressupost retallarien per a poder donar estes ajudes”.

- Advertisement -
CatalanSpanish