Vila-real inicia la selecció de 60 joves, que formaran part del Programa Operatiu D’Ocupació Juvenil

Els participants, que començaran la formació remunerada al febrer, s’integraran durant nou mesos a les 150 persones que han començat l’any treballant per a l’Ajuntament a través de diferents plans d’ocupació.

338

L’Ajuntament de Vila-real comença l’any amb 150 persones treballant a través de diferents plans d’ocupació, a les quals en els pròxims dies se sumaran els 60 joves d’entre 16 i 30 anys del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ), que aviat seran seleccionats per a participar en la iniciativa de formació remunerada, i els cinc tècnics encarregats del projecte.

“D’aquesta manera, començarem l’any amb un total de 215 persones integrades a través de diferents plans com els de T’avalem, el d’aturats de llarga durada o el dirigit a majors de 45 anys”, explica el regidor d’Economia, Xavier Ochando. “Els joves que encara no estiguen inscrits en el sistema de Garantia Juvenil són a temps d’inscriure’s, ja que a mitjan setmana vinent es realitzarà la selecció dels participants, que començaran el projecte al febrer, amb una durada de nou mesos”, indica.

El programa mixt de formació i ocupació arriba a través del Fons Social Europeu (FSE), és gestionat pel Ministeri de Treball i, tal com afirma Ochando “ajudarà als joves a aconseguir una nova oportunitat i integrar-se en el mercat laboral, especialment, a la indústria 4.0 de manera que cal formar-se per a no quedar-se enrere”.

La iniciativa compta amb un pressupost de 446.572 euros i es dirigeix a tres tipus de col·lectius: joves sense cap formació (30 places en total), joves amb formació bàsica i mitjana (20) i joves amb formació superior (10). “L’objectiu és cobrir les necessitats de formació i ocupació detectades per a cada col·lectiu, de manera que es realitzaran cinc accions formatives que donaran lloc als certificats de professionalitat, que es combinaran amb pràctiques reals en empreses”, apunta l’edil. Així mateix, “el col·lectiu amb formació superior tindrà un programa de beques en centres de treball”.

Les accions formatives que s’impartiran comptaran amb set certificats de professionalitat en tres branques diferents. Dins del grup dels serveis a les empreses, s’oferirà el d’Activitats auxiliars de comerç (nivell 1), el d’Activitats de venda (nivell 2) i també hi haurà una acció formativa de nivell 3 d’Atenció al client, consumidor o usuari. Dins del grup de noves tecnologies, hi haurà una formació sobre Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics (nivell 1) i una altra d’Operacions de xarxes departamentals (nivell 2). I dins del grup de la logística i la distribució, s’oferirà el nivell 1 d’Activitats auxiliars de magatzem i el nivell 3 en Organització del transport i la distribució.

“Per a inscriure’s al programa cal acudir al Servef o al Viver d’empreses, en horari de 16.00 a 21.00 hores”, manifesta Ochando, qui anima els joves a participar. Els interessats passaran un procés de selecció segons les bases que trobaran en portaltreball.vila-real.es i al tauló d’edictes de l’Ajuntament.