Vila-real promou la ciutadania europea amb una visita al Parlament Europeu

La delegació vila-realenca a Brussel·les està capitanejada per la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca.

Les associacions de veïns i ciutadanes de Vila-real participen estos dies a Brussel·les en un programa de foment de la ciutadania europea, amb la visita a institucions clau en el funcionament de la UE com el Parlament Europeu i l’oficina de la Generalitat a la capital belga. Les entitats viatgen acompanyades de la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, en una iniciativa finançada per la UE.

La vintena de representants veïnals de Vila-real han conegut este matí el Parlament Europeu de la mà de l’eurodiputada espanyola Inmaculada Rodríguez Piñero, qui els ha detallat el funcionament i l’activitat habitual d’una institució “clau en la presa de decisions que afecten a tots els europeus”.

“Malgrat esta transcendència, la veritat és que les institucions de la UE són encara les grans desconegudes per a la ciutadania i el nostre objectiu, amb aquest programa, és facilitar nous instruments als veïns i veïnes de Vila-real per a afavorir el coneixement de la Comissió Europea, la divulgació de les seues accions i, en conseqüència, una presa de consciència de ciutadania europea que repercutisca en la participació en la vida pública”, valora la responsable municipal de l’àrea. Els participants han pogut conéixer la història, competències i funcionament del Parlament transnacional més gran del món, epicentre de la democràcia europea, i visitar el mateix hemicicle, “on han tingut lloc votacions històriques que han contribuït a la construcció social d’Europa”.

El programa a Brussel·les ha inclòs també una visita a l’oficina de la Generalitat a la capital belga, gestionada per la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea. El despatx té com a principal objectiu la defensa dels interessos valencians i l’assessorament en la cerca de projectes i ajudes europees que repercutisquen en el desenvolupament de la Comunitat.

“És important que els vila-realencs sapiem també com s’estan defensant els nostres interessos a la UE i quin treball es desenvolupa en esta oficina per a aportar també el punt de vista valencià a les polítiques europees que marcaran la nostra vida quotidiana”, agrega Caravaca.

La delegació vila-realenca a Brussel·les està formada per representants de les associacions del Progrés, la Sénia, Cervantes, Nou Crist del Calvari, Sant Ferran, Sagrat Cor de Jesús, Zona Centre, la Soledat, el Pilar, Federació de Veïns, Botànic Calduch, Més Dones i Associació de Mestresses de Casa i Consumidors.

ValenciàEspañol