Vila-real celebrarà una missa per la festivitat de Sant Pasqual el diumenge 17 de maig

La cerimònia, oficiada pel bisbe de la Diòcesi Segorbe-Castelló, Casimiro López, se celebrarà complint amb la normativa i els protocols d'higiene necessaris per a la tornada dels fidels al temple.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, que presideix la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, juntament amb els regidors Xus Madrigal i Noelia Samblás, s’ha reunit amb representants de l’Associació Amics del Pouet del Sant i amb el sacerdot Joaquín Guillamón, el rector de la basílica, per a preparar la celebració de la missa amb motiu de la festivitat de Sant Pasqual.

L’eucaristia se celebrarà diumenge que ve 17 de maig a les 11.00 hores, en el temple de Sant Pasqual, aprofitant que, a partir del dia 11, està permesa la celebració d’actes religiosos amb un aforament limitat i baix determinades condicions.

“No és la missa que s’emmarca en les festes patronals perquè enguany han hagut de suspendre’s per la crisi sanitària” ha assenyalat la regidora de Tradicions i Relacions Institucionals, Noelia Samblás, qui ha recordat que Sant Pasqual és el patró de Vila-real, patró dels Congressos Eucarístics Internacionals, de la Diòcesi Segorbe-Castelló així com d’altres localitats.

La cerimònia, oficiada pel bisbe de la Diòcesi Segorbe-Castelló, Casimiro López, se celebrarà complint amb la normativa i amb les mesures de prevenció i higiene necessàries per a la tornada dels fidels al temple. Entre elles, només està permés que l’església puga albergar 1/3 de la seua capacitat, el que vindrà a representar aproximadament entre 60-65 persones que representaran a la societat de Vila-real. D’esta manera es convidarà a participar a un representant de les principals associacions i entitats del municipi. En esta ocasió l’eucarística comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch i els portaveus dels grups municipals. Tots ells hauran d’adoptar les mesures higièniques pertinents mantenint una distància de seguretat.

Quant al temple, haurà de complir amb les mesures d’higiene i seguretat seguint les directrius decretades per la pandèmia de la COVID-19 pel Govern central. Entre les quals es compta amb la desinfecció del temple, bancs, objectes litúrgics, senyalització d’una única entrada i eixida, etc.