El soroll de Bombos i Tambors ompliran els carrers de Vila-real aquest dissabte

L’esdeveniment, que se celebra dissabte a partir de les 18.00 hores, reunirà una vintena d’associacions de Castelló i València, que desfilaran des de sant Pasqual.

588

Vila-real acollirà el dissabte 17 de febrer la VIII Tamborada Provincial. L’esdeveniment està organitzat per la Junta Central de Setmana Santa i l’Agrupació Coral de Bombos i Tambors de Vila-real, amb el patrocini de les regidories de Turisme, Joventut i Tradicions de l’Ajuntament, i enguany comptarà amb un convidat d’excepció: l’exfutbolista i Relacions Institucionals del Villarreal CFMarcos Senna, que serà l’encarregat de donar el toc d’inici.

Senna acompanyarà als prop de 450 bombos i tambors que està previst que participen, arribats des de municipis com Almassora, Peníscola, la Vall d’Uixó, Betxí, Borriana, la Vilavella, Moncofa, Tales, Benicàssim, l’Alcora o Castelló, entre d’altres, als quals se sumaran agrupacions de València, com les del Port de Sagunt o Montcada.

La Tamborada començarà a les 18.00 hores amb el toc d’inici de Senna, que se sumarà també al toc de grup amb el seu propi bombo i començarà la desfilada, que portarà als participants des de la plaça de sant Pasqual fins a la plaça Major tocant de manera ininterrompuda. Després d’un nou toc de Senna davant l’ajuntament, es realitzarà el toc d’exhibició, en el qual cada banda exhibirà la seua pràctica amb els instruments, i on finalment tots els tocaran a l’uníson.

El regidor de Turisme, Diego Vila, destaca el poder d’atracció que donarà a la cita l’exfutbolista Marcos Senna, “molt volgut a la ciutat” i també el caràcter provincial de la trobada, que “dóna pas de manera simbòlica a la Setmana Santa, declarada d’Interés Turístic”.