Vila-real tanca un acord comercial amb Simijaca per a facilitar l’exportació de productes locals

L’Ajuntament de Vila-real ha tancat un acord de comerç amb el consistori de Simijaca -municipi colombià situat a 135 quilòmetres de la capital del país, Bogotà-, que permetrà que les empreses de la ciutat exporten els seus productes al país sud-americà. L’alcalde, José Benlloch, i els tinents d’alcalde Xavier Ochando –al seu torn edil d’Economia- i Silvia Gómez –responsable de Relacions Institucionals-, juntament amb altres edils de la corporació, han rebut a l’alcalde, Germán Leonidas Rodríguez, així com als edils d’Economia, Agricultura i Cultura, que han visitat Vila-real, entre altres ciutats de la Comunitat, en una missió comercial.

“Colòmbia està rebent una sèrie d’ajudes per al procés de pacificació que, concretament, el municipi de Simijaca vol aprofitar per a promocionar un parc industrial i invertir en productes de la nostra terra”, explica el regidor d’Economia, Xavier Ochando. Així, assenyala que “els representants colombians estan molt interessats en el sector de la construcció i les energies renovables, per la qual cosa és una bona oportunitat perquè les nostres empreses es promocionen i puguen exportar el seu producte”.

L’edil assegura que la delegació, durant la seua recent visita a Vila-real, a més de conéixer la ciutat van visitar empreses del sector tauleller, així com cooperatives, ja que “vénen d’una regió agropecuària on s’importa i exporta molta fruita i carn i estaven interessats a saber més sobre el funcionament d’aquest tipus d’empreses”.

Tal com indica Ochando, “el fet més interessant és que, gràcies a aquest contacte que hem obert entre ambdues ciutats, fomentem la internacionalització i el creixement de l’economia local, més enllà dels estats, no només facilitant la promoció de les nostres empreses i la inversió en els nostres productes, sinó també fomentant el comerç en una zona que està rebent ajudes perquè facilitar el desenvolupament en l’àmbit industrial”.

D’altra banda, l’edil afirma que el viatge a Vila-real ha servit perquè els representants colombians contactaren amb l’UJI i es reuniren amb la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real. “Sabem que la Càtedra té projectes molt interessants que es podrien engegar a Colòmbia, però per a impulsar-los necessita comptar amb un soci allà”, afig, “d’aquesta manera, la fructífera col·laboració amb el nostre consistori s’estén també a la nostra universitat, amb resultats que es preveuen molt positius econòmicament i també en l’àmbit de l’intercanvi de coneixements”.

ValenciàEspañol