viernes, 19 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real tanca l’Ajuntament a l’atenció presencial i habilita 12 línies telefòniques

L'alcalde, José Benlloch, reuneix el nucli de la Mesa de coordinació del covid-19 per a adoptar les primeres mesures després de la declaració de l'estat d'alarma.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reunit al nucli de la Mesa de coordinació municipal per la crisi sanitària del covid-19 per a analitzar el Reial decret de declaració d’estat d’alarma en tot el país i prendre les primeres mesures amb relació a la situació d’emergència. El tancament de l’Ajuntament a l’atenció al públic presencial i l’habilitació de 12 línies telefòniques per a poder donar resposta a les necessitats ciutadanes de manera àgil i segura són algunes d’estes mesures.

“Després d’analitzar el Reial decret de declaració de l’estat d’alarma, hem decidit que, a partir de demà, l’Ajuntament de Vila-real queda tancat al públic de manera presencial. És a dir, no hi haurà atenció física en les oficines municipals ni en cap dels departaments. Això sí, tots els funcionaris locals tenen l’obligació d’acudir als seus llocs de treball, adoptant les mesures oportunes establides per les autoritats sanitàries, com la distància de seguretat o l’ús de desinfectants”, detalla Benlloch.

A partir de demà, es valorarà amb els diferents departaments les possibilitats de teletreball, dies lliures o altres fórmules que puguen ser útils i garantisquen el bon funcionament dels serveis municipals i el servei a la ciutadania. “Ara més que mai, la població de Vila-real necessita al seu Ajuntament i hem de donar resposta a estes necessitats de la millor manera i amb seguretat per a tots”, agrega.

El tancament físic al públic no suposa, en cap cas, deixar d’atendre la ciutadania. Per contra, entre les mesures especials acordades en la reunió d’urgència s’estableix l’habilitació de 12 línies de telèfon, en el número habitual del consistori -964 547000- des de les 8.00 hores, que seran ateses per personal generalista i personal de Serveis Socials (4 línies). “S’atendran totes les demandes veïnals i, en els casos especials o que siga necessari, com puga ser la prestació d’una ajuda social imprescindible, es determinaran les vies de resposta, citant a la persona en una hora determinada o fins i tot acudint en els casos que faça falta”, agrega. En este punt, l’alcalde incideix en què, malgrat que els terminis administratius estan paralitzats pel Reial decret, hi haurà casos especials que deuran i seran atesos.

“Esta atenció telefònica també ens servirà, d’alguna manera, com a sondeig de què és el que la ciutadania demana al seu Ajuntament en una situació d’esta gravetat, per a anar adaptant també la resposta municipal a estes necessitats, al mateix temps que el Govern va dictant les instruccions que hem de seguir en este estat excepcional”, assenyala l’alcalde. “Per exemple, si ens trobem amb gent gran que té por o no pot eixir a comprar, l’ajudarem a fer-ho des de l’Ajuntament. Ajudarem a tots els vila-realencs i les vila-realenques en tot allò que estiga al nostre abast”, afegeix.

Per a això, el consistori compta amb la col·laboració d’una xarxa social “sòlida i competent”. “En els últims anys, hem anat teixint esta xarxa, en aliança amb la societat civil, a través de més de tres milions d’euros en convenis, i, gràcies a això, ara tenim una societat civil organitzada, sòlida i eficaç per a ajudar-nos a donar resposta als reptes als quals ens enfrontem. Entitats socials amb estructura, locals i personal tècnic professional i capacitat, a les quals agraïsc enormement la seua disposició a col·laborar i la voluntat mostrada des del primer minut per a fer front, junts, a este virus. Com a alcalde, és una cosa de la qual em sent profundament orgullós, emocionat i agraït”, conclou. A partir de demà, el consistori iniciarà també un treball de coordinació amb estes entitats per a garantir la millor resposta a la crisi.

Últimas noticias

Contenido relacionado