Vila-real tindrà un nou taller d’ocupació d’agricultura i d’atenció sociosanitària

Vila-real tindrà un nou taller d’ocupació que donarà formació i remuneració a 20 persones durant tot un any en els àmbits de l’agricultura i de l’atenció sociosanitària. Així ho ha anunciat el regidor d’Economia, Xavier Ochando, qui ha indicat que aquesta mateixa setmana s’ha comunicat a l’Ajuntament la resolució favorable per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, per la qual cosa el programa podria començar a funcionar a partir de l’1 de desembre.

“Es tracta d’un anunci molt important per a tots els veïns, però especialment per a les persones en situació de desocupació”, ha afirmat Ochando.

En total, el taller compta amb una inversió de 412.635 euros, dels quals el Servef aporta 389.059 i la resta –prop de 24.000- el consistori, quantitat que servirà per a formar i ocupar a 20 alumnes en dues especialitats. “Les modalitats són Activitats auxiliars d’agricultura, que ofereix dos certificats de professionalitat diferents, i Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, que comptarà amb un certificat professional”, indica l’edil, al mateix temps que recalca que “una vegada finalitzat l’any de formació, els participants obtenen títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació, però el més important és que mentre es formen i des del primer dia de programa cobraran el salari mínim interprofessional, 770 euros”.

A tot açò se suma la contractació de cinc persones com a personal docent.

Per a participar en el taller d’auxiliar d’agricultura no es necessita tenir estudis previs, mentre que per a accedir a la modalitat d’atenció sociosanitària s’haurà d’estar en possessió del graduat en ESO o equivalent, o bé comptar amb la prova d’accés al cicle formatiu de grau mitjà o el certificat de professionalitat del mateix nivell. També s’acceptaran els certificats de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família professional i la prova d’accés a la universitat (PAU) para majors de 25 anys. Així mateix, cal destacar que tindran especial preferència col·lectius com els majors de 55 anys, els aturats de llarga durada, dones o víctimes de violència de gènere i també les persones amb algun tipus de discapacitat.

 

ValenciàEspañol