27.4 C
Valencia

Vila-real tramita més de 500 certificats digitals per a facilitar les gestions online

A causa de la crisi sanitària i la limitació de l'atenció presencial s'ha multiplicat la necessitat de fer tràmits de manera telemàtica. El consistori, amb cita prèvia, realitza en aquests moments una mitjana de 30 certificats al dia.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Vila-real ha emés més de 500 certificats digitals des que es va declarar l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la COVID-19, segons ha anunciat la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca.

L’edil ha explicat que abans que s’adoptaren les mesures extraordinàries per les crisi sanitària, l’Ajuntament emetia una mitjana d’un certificat electrònic al dia. “En aquests moments estem realitzant una mitjana de 30 certificats al dia” detalla la regidora, qui recorda que el certificat digital permet identificar a les persones, a través d’Internet, i poder realitzar tràmits administratius en qualsevol moment des d’un dispositiu electrònic.

Per a evitar cues i assegurar que es compleix amb el distanciament social, el consistori duu a terme aquesta atenció, amb cita prèvia, i amb totes les mesures d’higiene establides per les autoritats sanitàries per a protegir a la ciutadania i als propis treballadors municipals.

Quant als motius de les sol·licituds per a obtindre el certificat inicialment eren principalment per a la tramitació d’un ERTE, les ajudes a autònoms, mentre que en aquests moments, la majoria s’acosta a l’Ajuntament per a obtindre el certificat electrònic per a poder realitzar el tràmit de sol·licitud per a l’escolarització dels seus fills.

Cal recordar que el decret de l’estat d’alarma va suposar el tancament del consistori a l’atenció presencial i l’habilitació de 12 línies telefòniques, en el número habitual del consistori 964 547 000-des de les 8.00 fins a les 20.00 hores-per a poder donar resposta a les necessitats ciutadanes de manera àgil i segura. Al llarg de tot aquest temps el servei ha atés més de 12.000 trucades: el gruix de les consultes a la centraleta municipal, un 51% es van derivar als seus corresponents departaments-principalment Policia Local i Serveis Socials- i la resta van ser consultes derivades de la crisi sanitària. “El servei de l’Ajuntament mai ha estat paralitzat, els tècnics han estat realitzant tràmits des del propi consistori o amb teletreball”, assenyala la regidora.

També s’ha donat un increment de les persones que s’han acostat a l’edifici municipal en els últims dies. “En els primers dies de l’estat d’alarma i amb les limitacions de mobilitat pel confinament la mitjana diària de ciutadans que s’acostaven a les dependències de l’Ajuntament era com a màxim de 10 persones. En aquests últims dies la xifra ronda les 80 persones diàries”, conclou l’edil.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià