jueves, 25 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Vila-real traslladarà dependències municipals als antics jutjats

L’edifici dels antics jutjats de la plaça Colón tornarà a reobrir com a dependències municipals després d’un projecte de remodelació que hui ha presentat l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, i que té com a prioritats millorar i acostar l’atenció als ciutadans, avançant en el pla d’optimització d’edificis públics, així com revitalitzar la zona centre de la ciutat dotant-la de nous serveis. Benlloch ha desgranat els arguments que han portat a l’equip de govern a impulsar esta obra, valorada en 420.000 euros, acompanyat pel regidor de Territori, Emilio Obiol, i l’arquitecte municipal José Garfella.

El projecte contempla l’adequació interior de l’immoble, annex al Mercat Central, que afectarà una superfície d’uns 800 metres quadrats, amb vista a habilitar oficines per al departament de Tresoreria així com la Regidoria d’Economia, “pensant a optimitzar el funcionament de l’administració i millorar l’atenció als ciutadans”, ha remarcat el regidor de Territori.

En este sentit, l’alcalde ha recordat que les dependències que ocupen en l’actualitat estos departaments municipals no reuneixen les condicions més adequades, tant per falta d’espai com per deficiències d’accessibilitat. Benlloch ha subratllat que la inversió de 420.000 euros en la reforma dels antics jutjats “no és una decisió capritxosa” sinó fruit de la “reflexió” per entendre que “pot ser un projecte molt positiu per a la ciutat” que donarà utilitat a un espai ara tancat.

Així, ha lamentat el vot en contra del PP en el ple en què es va aprovar la modificació de crèdit per a finançar esta obra i ha agraït el vot favorable i l’abstenció de la resta de grups de l’oposició. La inversió se sufragarà amb càrrec a estalvis de 2019 i a la renúncia a projectes com el pla pilot per a instal·lar un joc infantil de gran grandària, “que entenem que ara no és tan prioritari”, o a l’ajornament d’altres actuacions com la rotonda del Camí Les Voltes, “que encara està en tramitació i per tant els diners que teníem consignats per a les expropiacions del terreny no els necessitarem en este 2019”.

De la mateixa manera, el primer edil ha deixat clar que si l’adequació d’este edifici, tancat des de 2013, no s’ha dut a terme fins ara, ha sigut per “respecte” al pacte de govern amb Compromís en l’anterior legislatura, ja que l’exregidor d’Economia i primer tinent d’alcalde Pasqual Batalla va impulsar un projecte per a enderrocar tot l’edifici del Mercat Central i els antics jutjats i alçar un nou mercat i un pàrquing subterrani. Una obra valorada en prop de 5 milions d’euros que, segons Benlloch, ara com ara “és molt difícil que puga tirar avant amb els recursos actuals i les dificultats de l’Ajuntament”.

Per això, l’alcalde ha assenyalat que s’ha optat de moment per aprofitar este espai, de propietat municipal i situat en el centre de la ciutat, que al preu de mercat tindria un valor de lloguer de 100.000 euros anuals, per la qual cosa “en el termini de quatre anys, la inversió de 420.000 euros estarà amortitzada”. Les obres, que tenen un termini d’execució de sis mesos, incidiran en l’accessibilitat, instal·lant diferents plataformes elevadores, així com un ascensor, per a salvar els desnivells, i facilitar la connexió amb el mercat i l’aparcament subterrani.

Benlloch ha anunciat que també es prioritzarà l’eficiència energètica de manera que estes dependències en un futur es convertiran en el primer edifici municipal que s’autoproveirà d’energia elèctrica, amb la instal·lació de plaques solars.

Finalment, l’alcalde ha recalcat que reobrir estos antics jutjats per a serveis municipals dinamitzarà l’activitat del mercat i comercial de l’entorn, però també ajudarà a fer més atractiva la zona centre per a viure.

Obiol ha recordat que l’immoble es va construir en 1969 com a mercat, encara que en 1991 part de les instal·lacions es van reconvertir en jutjats. Després del trasllat de les dependències judicials al Palau de Justícia en 2013, l’Ajuntament va aconseguir la reversió de la titularitat per part de la Generalitat Valenciana i en 2015 es va derrocar una part de l’immoble per a donar pas a l’actual plaça de Colón. Per part seua, l’arquitecte municipal José Garfella ha donat alguns detalls tècnics de la reforma, que contempla reordenar l’espai interior per a habilitar despatxos així com aules de formació homologades per als cursos que realitza la Regidoria d’Economia.

Últimas noticias

Contenido relacionado