19.2 C
Valencia

Vila-real triplica les ajudes d’emergència per a pal·liar la crisi en les famílies

El departament de Serveis Socials també ha garantit les necessitats bàsiques amb repartiment entre 246 famílies de vals per a l’adquisició de productes de primera necessitat per import de 15.000 euros

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Vila-real ha donat resposta a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat que s’han vist afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia amb la concessió de més de 320.000 euros en ajudes d’emergència en el que va d’any, xifra que triplica la quantitat concedida en el mateix període de 2019. El departament de Serveis Socials ha comptabilitzat un total de 523 expedients individuals tramitats fins a mitjan setembre de 2020 que ascendeixen a 321.002 euros, “una xifra que multiplica per tres la del passat any i que demostra que, com hem dit sempre, cap persona a Vila-real es queda sense l’ajuda d’emergència per falta de pressupost ja que la cobertura social és prioritària per a aquest equip de govern”, afirma el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.

A aquestes ajudes d’emergència se sumen altres com el repartiment de vals per a adquirir productes de primera necessitat en supermercats. Un total de 246 famílies (738 persones) s’han beneficiat d’aquests cupons, per un import total de 15.000 euros, la qual cosa els ha permés tindre cobertes les seues necessitats bàsiques. “L’acció social que ha desenvolupat l’Ajuntament de Vila-real en aquesta crisi es complementa amb l’aliança que mantenim amb les entitats socials i institucions que s’han bolcat a ajudar als qui més el necessiten”, remarca el regidor. En aquest sentit, Escorihuela ha recordat els 44.000 euros destinats al pla de cuina solidària impulsat pel Villarreal CF per a garantir l’alimentació de les famílies vulnerables durant els mesos més durs de pandèmia.

- Advertisement -

Així mateix, el consistori ha donat suport a la labor de les entitats socials de la ciutat amb un increment de 100.000 euros en els convenis: 80.000 euros per a Creu Roja; 9.000 euros per a Càritas; 7.000 euros per a Joventut Antoniana i 4.000 euros per a Sant Vicent de Paül.

L’atenció als menors ha sigut també prioritària i en aquest àmbit, el departament de Serveis Socials ha realitzat des de l’inici de la crisi per la COVID-19 una intervenció i seguiment telefònic amb les famílies i els menors dels diferents programes i serveis específics municipals de prevenció.: 50 xiquets de 6 a 12 anys en el Centre Ziga-zaga; 45 menors de 0 a 3 anys en el Centre d’Atenció Primerenca; i 12 adolescents de 16 i 17 anys en el Centre de Dia Espardenyers. De la mateixa manera, en coordinació amb l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) s’han instal·lat encaminadors en 17 domicilis de famílies vulnerables, especialment amb menors en edat escolar per a assegurar el seu accés a l’educació a distància.

Durant el confinament i la desescalada, la Regidoria de Serveis Socials va assegurar l’atenció social a la ciutadania de manera telefònica, per a cobrir necessitats bàsiques de la vida diària, amb un horari ampliat de 8.00 a 20.00 hores, realitzant prop de 10.000 atencions telefòniques des del 14 de març fins al 12 de juny. En la fase de confinament també es va activar un servei de suport psicològic i emocional a través de les 2 psicopedagogues municipals, les 3 psicòlogues del Centre d’Atenció Primerenca i la psicòloga del Centre de Dia Espardenyers. A més, també es va realitzar un seguiment telefònic de les persones majors usuàries del Servei de Teleajuda de la Diputació, contactant amb un total de 208 usuaris.

Per a fer possible una adequada atenció a la ciutadania en les diferents fases de la crisi sanitària, el departament ha implementat un sistema de torns de treball de l’equip tècnic i administratiu, format per un total de 29 persones, combinant treball presencial amb teletreball, en torns al matí, vesprada i atenció a urgències.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,951FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.

L’Alcora oferirà incentius fiscals per a afavorir el creixement econòmic i l’ocupació

En el pròxim Ple s'aprovarà la modificació de les ordenances per a aplicar bonificacions en 2021.

Onda adjudica la rehabilitació de tres habitatges del centre per a cedir-les a famílies necessitades

L'objectiu del govern municipal és crear un parc d'habitatges socials en col·laboració amb la Caixa Rural d'Onda.

Peníscola aposta per la mobilitat sostenible i ecològica

L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Peníscola està treballant en la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Detingudes 7 persones per la venda il·lícita de 23.000 quilos de garrofa en la Vall D’Uixó

S'investiga a altres quatre, com a suposats autors d'un delicte de falsificació de 103 documents DATA.
- Advertisement -

: Valencià