Vilafranca permetrà que els hòmens siguen reines de les festes

Una de les novetats arribarà, sens dubte, en la presentació. Abans era presentació de reina i dames. Ara es convertirà en un acte de benvinguda a les festes.

488
El sinistre es va produir a les 22 hores, i al lloc es va desplaçar una ambulància del Servei Vital Bàsic (SVB) i una SAMU, que van traslladar als ferits a centres hospitalaris

Vilafranca no tindrà enguany reines i dames de les festes. En el seu lloc, hi haurà un grup de xiquets, xiquetes, xics i xiques, que exerciran la representació festera, sense jerarquia entre ells ni diferenciació de sexes. Aquesta actuació es deu al fet que volen educar als veïns del municipi en la igualtat.

Cada any Vilafranca compta amb una comissió de festes, un grup de joves que s’encarrega d’organitzar nou dies d’actes. Les seues decisions són sobiranes. I enguany han apostat per la igualtat. La comissió ha convidat a tots els nascuts en 2000 i 2009 a ser representants de les festes. Xics i xiques. Elles i ells, ja no seran ni reines ni acompanyants, ni dames ni acompanyants. Tots tindran aquest paper representatiu.

Segons l’alcalde, Óscar Tena, la iniciativa ha sigut de la comissió de festes d’enguany, formada per joves, que han decidit “avançar en igualtat, en la línia d’eliminar la discriminació que hi havia cap als xiquets”. “Molts xiquets tenien aquesta il·lusió de tindre més representació”, va afirmar Tena, “ara tindran oportunitat tots els que ho desitgen” i es presenten.

La iniciativa ha tingut un excel·lent acolliment. De fet hi haurà entorn de 45 representants infantils i 8 joves. S’ha convidat a tots els nascuts fa 9 i 18 anys respectivament. En anys anteriors el nombre de dames i acompanyants havia estat fitat en algunes ocasions, fet que suposava una discriminació perquè no tots podien exercir la seua il·lusió de ser representant festiu. A poc a poc s’havia anat ampliant perquè xiquetes i joves que volgueren foren dames i, entre elles, es triava a la reina.

Una de les novetats arribarà, sens dubte, en la presentació. Abans era presentació de reina i dames. Ara es convertirà en un acte de benvinguda a les festes. No obstant això encara està per definir el format i com es distribuiran els papers, segons indiquen des de la comissió de festes.