‘Volem la vila neta’, el pla de l’Ajuntament de Vila-real per a lluitar contra la brutícia

Vila-real treballa en un gran pacte local i un observatori específic sobre la neteja per a millorar la imatge de la ciutat, amb cinc treballadors del projecte T’avalem.

AVL

“Tenim un problema que preocupa, a molts veïns i que ens costa haver de reconéixer, però anem a atallar-ho, coste el que coste”. Així de contundent s’ha mostrat l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, en anunciar que l’Ajuntament treballa en la posada en marxa, a partir de gener, d’un Gran pacte local per la neteja de Vila-real, que es complementarà amb la creació d’un Observatori sobre la neteja al municipi, que “implicarà tots els agents necessaris i contemplarà accions en les quals ja estan treballant cinc professionals del projecte T’avalem”.
L’alcalde explica que la ciutat “ha patit una evolució molt potent en els últims temps, multiplicant per tres les activitats que es realitzen al carrer” i ha posat com a exemple els mercats, les festes o les competicions esportives que, “a més, atrauen moltes persones d’altres ciutats i també d’altres països de tot el món”.
Una activitat que, tal com indica, “acaba generant un impacte quant a la brutícia, cosa que ens preocupa, i que hem intentat solucionar, incorporant noves eines i vehicles, però per a solucionar aquest problema fan falta dues coses: embrutar menys i netejar més”. Així, assegura que “no podem ser únicament una ciutat de primera en el futbol, també ho hem de ser en neteja, salubritat i bones condicions”.
Per açò, aquest pla especial, l’esborrany del qual podria estar en uns 15 dies, portarà com a eslògan ‘Volem la vila neta’ i contemplarà mesures “dures” per a castigar les persones incíviques, especialment en relació als residus canins i a la generació de residus voluminosos. “Es necessita més civisme per part de tots, no pot ser que la gent porte els seus gossos a defecar als parcs, on hi ha xiquets, és una qüestió sanitària”, manifesta Benlloch.
D’altra banda, el primer edil afirma que “de res serveix tenir un ecoparc quan la gent no ho utilitza, perquè prefereix deixar tirats les seues deixalles a la vorera”. “És lamentable que tenint un servei que, fins i tot, arreplega de manera gratuïta mobles i electrodomèstics voluminosos a domicili, encara hi haja veïns tan incívics, per la qual cosa intensificarem el servei de l’ecoparc mòbil, amb més amplitud d’horaris i, si algú no utilitza el servei a consciència, se li sancionarà amb duresa”, adverteix.

- Advertisement -
CatalanSpanish