L’Hospital Arnau de Vilanova incorpora una consulta d’infermeria especialitzada en psoriasis

La nova consulta d'Infermeria en psoriasis és la primera d'estes característiques a la Comunitat Valenciana

Hospital Arnau de Vilanova
Actualitat Valenciana

El servei de Dermatologia de l’Hospital Arnau de Vilanova de València ha posat en marxa una consulta d’Infermeria especialitzada en psoriasis, la primera d’estes característiques de la Comunitat Valenciana i la sisena d’este tipus en l’àmbit nacional.

La prevalença de la psoriasi i la seua complexitat requereixen una especialització cada vegada major i la col·laboració d’equips multidisciplinaris, per este motiu s’ha posat en marxa este nou servei assistencial.

Amb la nova consulta d’Infermeria especialitzada en psoriasis, s’avança en l’especialització en psoriasis del Departament, que ja compta amb una Unitat de Dermatologia-Endocrí, única a la Comunitat Valenciana.

Seguiment personalitzat
Malgrat que la psoriasi ara com ara no té cura, sí que és possible minimitzar els seus efectes i millorar la qualitat de vida dels qui pateixen esta malaltia, que té el seu origen en un trastorn del sistema immunològic.

Enrique Gimeno, cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Arnau de Vilanova, destaca que en la consulta en la qual estan implicades les dues infermeres del Servei “proporcionem al pacient de psoriasis una guia i acompanyament, mitjançant el seguiment exhaustiu i periòdic per part de personal infermer especialitzat, en coordinació amb un equip facultatiu multidisciplinari”.

Es tracta d’una atenció específica dirigida a pacients psoriásics amb obesitat. Com explica Nuria Gálvez, infermera responsable de la consulta, “en la majoria dels casos desconeixen la seua pròpia malaltia, com seguir correctament el tractament, les pautes d’alimentació i higiene adequades o presenten dificultats per a afrontar-la socialment. És ací on intervenim amb un seguiment personalitzat, segons necessitats concretes”.

En coordinació amb la Unitat de Dermatologia-Endocrí, els pacients acudeixen cada mes a la consulta d’Infermeria, amb resultats positius quant a l’avanç en el control la seua malaltia, augment de la confiança en si mateixos i major benestar.

Publicitat