Vila-real obri una línia de treball amb l’AVL per a normalitzar textos tradicionals religiosos

El regidor Santi Cortells es reuneix amb el president de l’AVL per a col·laborar en l’organització d’activitats que donen a conéixer aquest vessant literari

El regidor de Normalització Lingüística i Tradicions de Vila-real, Santi Cortells, ha mantingut una reunió amb el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramón Ferrer, per a iniciar una línia de treball l’objectiu de la qual és fomentar la normalització del valencià en diversos àmbits en l’àmbit local, amb especial incidència en la història de la literatura religiosa en valencià.

“La nostra llengua es troba encara lluny de la normalització plena, especialment en alguns sectors i el religiós és un d’ells”, assenyala Cortells. Per aquest motiu, la col·laboració de l’Ajuntament i l’AVL “permetrà organitzar diverses activitats encaminades al foment del valencià en aquest àmbit”.

Una de les propostes és la reedició dels textos més antics de la Bíblia que es conserven íntegrament en valencià, com el llibre de Job de Jeroni Conques, “ja que enguany s’han complit 500 anys del seu naixement”.

“L’objectiu és aconseguir la participació de tot el món cultural i religiós i d’experts en literatura religiosa medieval”, apunta, i recorda que “també al llarg d’aquests segles, el pes d’aquest tipus de literatura era molt gran, d’ací la seua importància”.

En aquesta línia, en els pròxims mesos es materialitzaran diverses iniciatives fruit del treball conjunt entre ambdues institucions, com xarrades i exposicions per a afavorir l’ús del valencià en l’àmbit.

CatalanSpanish